Home » Coronavirus » Un spital de îngrijiri paliative din județul Suceava a intrat în carantină. Majoritatea pacienților și o parte din personal, infectați cu noul coronavirusNegrilă Cristina

Un spital de îngrijiri paliative din județul Suceava a intrat în carantină. Majoritatea pacienților și o parte din personal, infectați cu noul coronavirusNegrilă Cristina

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a anunțat, miercuri, că a decis carantinarea Spitalului de îngrijiri paliative din comuna Ilişeşti după ce în urma testărilor la infecția cu noul coronavirus s-a constatat că o mare parte a pacienților și o parte din personal au avut teste pozitive.

Medicul Elena Manuela Trifan FOTO ziaruldepenet.ro

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Elena Manuela Trifan, a declarat că la unitatea spitalicească respectivă a fost efectuată o anchetă epidemiologică şi s-a luat decizia ca o parte din personalul medical, respectiv persoanele care au fost depistate pozitiv şi sunt asimptomatice, să rămână în carantină în spital şi să îngrijească pacienţii pozitivi de acolo.

Restul persoanelor vor sta în izolare la domiciliu, timp de 14 zile.

Ea a apreciat disponibilitatea personalului care a dorit să rămână şi să continue să îngrijească pacienţii.

Trifan a mai spus că persoanele depistate pozitiv se simt bine, iar dacă starea lor de sănătate se agravează vor fi transferate spre Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

La Spitalul de Îngrijiri Paliative Ilişeşti, axat pe servicii de îngrijiri paliative şi recuperare medicală în regim de spitalizare continuă, sunt internaţi 41 de pacienţi.

În județul Suceava au mai fost închise Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc și pavilionul principal al Spitalului Municipal Fălticeni după ce zeci de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*