Home » Local » Criză de COVID-19 la Gârceni. 22 de persoane sunt infectate cu coronavirus

Criză de COVID-19 la Gârceni. 22 de persoane sunt infectate cu coronavirus

Comuna Gârceni s-a trasnformat în principalul focar de infecție cu coronavirus de la nivelul județului Vaslui. După ce în urmă cu câteva zile în satul Racovița, din comuna Gârceni, au fost confirmate cu coronavirus trei persoane, astăzi, alte 19 persoane au fost depistate pozitiv. În total, în comuna Gârceni sunt 22 de persoane infectate cu coronavirus, iar autoritățile locale sunt în alertă maximă. Cazurile de infectare cu COVID-19 au fost depistate după ce membrii unui cult religios au organizat adunări confesionale, încălcând astfel interdicțiile impuse de autorități privind distanțarea socială.

”Tote cele 19 persoane confirmate cu COVID-19 sunt asimptomatice. De mâine, vom încerca să ajutăm cu alimente și alte produse de strictă necesitate membrii respectivelor familii. În unele cazuri, sunt copii mici care trebuie alăptați. Situația este sub control, să fim calmi, să nu intrăm într-o panică generalizată! În astfel de situații de criză trebuie să gândim pozitiv, pentru că totul se va rezolva cât de repede este posibil. Oamenii să  stea liniștiți. S-a întâmplat acest lucru și nici ei nu sunt bucuroși”, a spus Sorin Scutelnicu, primarul comunei Gârceni.

Mihaela Vlada, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, a precizat că toate persoanele confirmate cu COVID-19 sunt transportate la spital.

”În comuna Gârceni am identificat prin teste de laborator 22 de persoane, care sunt pozitive la infecția cu COVID-19. Această anchetă epidemiologică a început în data de 30  martie, când au fost identificate trei cazuri. După această confirmare, comunitatea a fost monitorizată de DSP și autoritățile locale. În prezent, cele 19 persoane depistate pozitiv sunt transportate la Spitalul Municipal de Urgență Elena Beldiman din Bârlad, pentru supraveghere și tratament. Foarte puțini dintre ei prezintă simptomatologie, majoritatea nu prezintă niciun un simptom. Între persoanele afectate avem și un adolescent de 14 ani”, spus Mihaela Vlada.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: