Home » Coronavirus » Finlandezii au descoperit că măștile cumpărate din China nu respectă normele de protecție împotriva coronavirusuluiOtopeanu Cristian

Finlandezii au descoperit că măștile cumpărate din China nu respectă normele de protecție împotriva coronavirusuluiOtopeanu Cristian

Cele două milioane de măşti cumpărate de Finlanda din China cu scopul de a proteja în faţa noului coronavirus nu sunt potrivite pentru utilizarea în spital.

Motivul? Finlandezii au descoperit că măştile aduse din China nu respectă normele de protecţie împotriva coronavirusului pentru a fi folosite.

„Este dezamăgitor”, a declarat secretarul permanent al Ministerului Sănătăţii, Kirsi Varhila.

Şi alte ţări europene au avut aceeaşi surpriză neplăcută cu materialele venite din China, pentru că piaţa chineză este „foarte haotică” din cauza cererii uriaşe de măşti, a subliniat Tomi Lounema, responsabil cu materialul logistic pentru lupta împotriva pandemiei.

„Preţurile cresc încontinuu, trebuie să cumperi rapid şi să plăteşti înainte”, a explicat el. „Riscul comercial este foarte ridicat”, a mai spus Lounema, preluat de Agerpres.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*