Home » Local » Pandemia de COVID-19 lasă cabanele silvice din județul Vaslui fără vizitatori

Pandemia de COVID-19 lasă cabanele silvice din județul Vaslui fără vizitatori

Pandemia de coronavirus  afectează puternic serviciile de închriere oferite de Direcția Silvică (DS) Vaslui, în cabanele pe care le administrează. După ce în anul 2019 locațiile de agrement au fost închiriate la fiecare sfârșit de săptămână, clienții au făcut deja închirieri și pentru anul 2020. În noile condiții de distanțare socială impusă prin ordonanțele militare, toate aceste închirieri ale cabanelor vor fi anulate. Clienții cabanelor erau în marea majoritate din județul Vaslui, dar și din alte zone ale țării și din străinătate, cu precădere cetățeni din Spania și Portugalia.

”Nu mai sunt condiții pentru închirierea cabanelor. Pandemia de coronavirus obligă oamenii să nu mai plece în vacanțe. Toate sumele care au fost primite ca avans pentru închirierea cabanelor vor fi returnate”, a spus Cătălin Idriceanu, directorul DS Vaslui.

DS Vaslui are în administrare cabanele de la Oprișița și Gădeasa din ocolul silvic Vaslui și cabanele de la Șișcani și Valea Teiului din ocolul silvic Huși.

Prețurile de închiriere variază în funcție de numărul de personane care se cazează, cât spațiu se închiriază dintr-o cabană. Spre exemplu, cabana de la Oprișița se închiriază cu 1.000 de lei pentru 24 de ore. Aceasta este cea mai căutată cabană, pentru că tinerii aleg să își facă acolo majoratele și este închiriată pentru toată vara. Este cea mai mare cabană, care are 14 locuri de cazare.

Celelalte cabane din administrarea DS Vaslui au un preț mai mic de închiriere, care se ridică la suma de 400 lei pentru 24 de ore. Cabanele dispun de condiții bune de cazare, baie și alte facilități.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: