Home » Administratie » Primarul din Băcani a dezinfectat toți cei 35 km de străzi și ulițe din comună cu utilaje agricole de erbicidat

Primarul din Băcani a dezinfectat toți cei 35 km de străzi și ulițe din comună cu utilaje agricole de erbicidat

Un primar din județul nostru a dezinfectat, cu utilaje agricole de erbicidat, toți cei 35 de kilometri de străzi și ulițe din cele cinci sate ale comunei pe care o administrează. Autoritățile locale suportă doar costul dezinfectantului, tractoarele cu care s-a realizat distrugerea microorganismelor pentru împiedicarea propagării coronavirusului fiind puse la dispoziție gratuit de fermieri din comună.

Toate drumurile și ulițele din cele cinci sate ale comunei Băcăni au fost dezinfectate, la fel ca în marile orașe din lume, cu scopul prevenirii apariției unor cazuri de îmbolnăvire cu noul COVID-19. Inițiativa aparține primăriei din localitate care, însă, spre deosebire de autoritățile din zonele urbane unde există autovehicule specializate, a găsit o metodă inedită de a distruge microorganismele de pe străzi. Astfel, dezinfectantul a fost pulverizat cu ajutorul utilajelor agricole destinate erbicidării culturilor agricole.


Am găsit înțelegere la fermieri din comuna noastră care s-au oferit să ne ajute, fără pretenții financiare, cu utilajele de care aveam nevoie pentru dezinfectat. Am reușim să acoperim toți cei 30 de kilometri de străzi principale și ulițe sătești, precum și cei cinci kilometri de drum județean. Vom relua această acțiune ori de câte ori este nevoie astfel încât să prevenim apariția unor cazuri de coronavirus în comunitatea noastră”, ne-a declarat primarul comunei Băcani, Vasile Stoica.

Pentru lupta împotriva coronavirus, autoritățile locale din Băcani au alocat de la buget suma de 15.000 de lei. Până acum, pe lângă dezinfecția străzilor, primăria a distribuit către o sută de familii de bătrâni din comună alimente de bază, respectiv făină albă, orez, ulei și fasole, precum și pachete cu produse de curățenie, cum ar fi săpun lichid și detergent. (Ionuț PREDA)

About Buta Crina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Noi măsuri de relaxare dispuse de la 1 iunie

Instituția Prefectului Județeului Vaslui a anunțat, astăzi, noile măsuri ...

Calendarul examenului de bacalaureat național – 2020

Inspectoratul Școlar Județean  Vaslui a anunțat calendarul examenului de ...

Șefii Primăriei Vaslui și Consiliului Județean, singurii care au depus coroane de Ziua Eroilor

Ambele conduceri ale Consiliului Județean și Primăriei Vaslui au ...