Home » Local » SJU Vaslui primește un ajutor financiar de 1,4 milioane lei pentru lupta împotriva COVID-19

SJU Vaslui primește un ajutor financiar de 1,4 milioane lei pentru lupta împotriva COVID-19

de Dănuț CIOBANU 

Consiliul Județean Vaslui va aloca un ajutor financiar în valoare de 1,4 milioane lei Spitalului Județean de Urgență. Banii vor fi folosiți cu precădere pentru achiziția de echipamente sanitare, necesare în lupta cu pandemia de coronavirus. CJ-ul se alătura astfel efortului financiar făcut de Consiliul Local Vaslui, care în lunile februarie și martie 2020 a alocat unității de sănătate o sumă totală de 700.000 lei.

Autoritățile publice locale din județul Vaslui continuă să vireze fonduri importante către Spitalul Județean de Urgență (SJU). În cursul săptămânii viitoare, Consiliul Județean (CJ) Vaslui va aproba rectificarea bugetului local al județului pe anul 2020. La capitolul  cheltuieli, aleșii locali vor opera o suplimentare a fondurilor cu suma de 5.028.952 lei. Din această suplimentare a resurselor financiare, la capitolul ”sănătate”, se impune creșterea fondurilor cu suma de 1.415.117 lei pentru SJU Vaslui.

”Cu această sumă se vor finanța cheltuielile cu bunuri și servicii în sumă de 500.000 lei, achiziția de obiecte de inventar (21 containere) cu suma de 49.980 lei, iar cu suma de 865.137 lei se va finanța achiziția de echipamente sanitare necesare acestei perioade dificile, precum și cofinanțarea la cele 3 proiecte ce se implementează în acest an de către SJU Vaslui”, se arată în referatul la proiectul de hotărâre.

Tot pentru a ajuta unitatea de sănătate în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, în luna martie 2020, Consiliul Local (CL) Vaslui a acordat un ajutor financiar de 200.000 de lei. Banii vor fi utilizați pentru achiziționarea a două containere pentru instalarea echipamentului și subansamblurilor sale necesare pentru diagonosticare,  în contextul pandemiei cu noul coronavirus COVID-19.

Reamintim că în cursul lunii februarie 2020, CL Vaslui a aprobat un ajutor financiar în valoare de 500.000 de lei pentru SJU. Banii au fost alocați pentru realizarea de investiții, reparații, reabilitări în vederea îmbunătățirii serviciilor medicale prestate populației. Datorită uzurii morale a echipamentelor aflate în dotarea SJU Vaslui, se impune înlocuirea acestora cu aparatură modernă, performantă care prezintă numeroase avantaje față de aparatura existentă la această dată.

Începând din anul 2014, CL Vaslui și SJU s-au asociat în vederea efectuării de investiții la imobilele în care unitatea de sănătate își desfășoară activitatea.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: