Home » Coronavirus » Boris Johnson, infectat cu coronavirus de două săptămâni, a ieșit de la Terapie Intensivă, dar rămâne în spitalCochino Adrian

Boris Johnson, infectat cu coronavirus de două săptămâni, a ieșit de la Terapie Intensivă, dar rămâne în spitalCochino Adrian

Premierul britanic Boris Johnson, infectat cu coronavirus, se simte bine și a fost transferat de la terapie intensivă într-un salon obișnuit de spital, a anunțat joi seară Downing Street.

”Premierul a fost mutat în această seară de la secția de terapie intensivă înapoi în salon, unde va beneficia de o monitorizare atentă, pe parcursul însănătoșirii.

Este într-o stare de spirit foarte bună”, a anunțat joi seară un purtător de cuvânt.

Este o veste bună pentru șeful guvernului de la Londra, care a petrecut trei zile la terapie intensivă, unde a primit tratament cu oxigen, fără să fie însă conectat la un ventilator mecanic.

Johnson, în vârstă de 55 de ani, a fost internat la spitalul St Thomas din Londra duminică seara, la zece zile după ce fusese diagnosticat cu COVID-19.

Johnson acuza febră şi tuse persistente, iar luni a fost transferat la terapie intensivă, pe măsură ce problemele sale s-au agravat.

Joi dimineață, un oficial al guvernului de la Londra oferise deja primele semne că premierul este într-o stare bună.

”Lucrurile merg mai bine pentru el. Este stabil, s-a ridicat în şezut şi a vorbit cu personalul medical”, a declarat ministrul culturii, Oliver Dowden.

Între timp, Marea Britanie intră în ceea ce oamenii de ştiinţă spun că va fi faza cea mai letală a epidemiei, fiind aşteptată o creştere în continuare a numărului de decese în timpul weekendului de Paşte.

Regatul Unit a înregistrat joi 881 de decese suplimentare ale unor pacienţi bolnavi de COVID-19, bilanţul total al morţilor ridicându-se la 7.978, a anunţat joi ministrul afacerilor externe, Dominic Raab.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*