Home » Administratie » Copil de un an și jumătate, dus în stare critică la spital după ce a căzut într-o balie cu apă

Copil de un an și jumătate, dus în stare critică la spital după ce a căzut într-o balie cu apă

Un copil de un an și jumătate, din localitate Emil Racoviță, a ajuns în stare critică la spital, după ce, lăsat să se joace în curtea locuinței, a căzut într-o balie cu apă. Echipajul medical de terapie mobilă intensivă a reușit să-l readucă la viață pe băiat, însă medicii sunt rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

La un pas de tragedie din cauza unui moment de neatenție al unor localnici din Emil Racoviță, comuna Dănești, care și-au lăsat copilul de doar un an și jumătate nesupravegheat. Băiatul se juca prin curte când, la un moment dat, a căzut într-o balie cu apă rece. În consecință, copilul a aspirat apă pe căile respiratorii și a intra în hipotermie. Părinții au fost cei care l-au găsit pe micuț, aceștia chemând în ajutor un echipaj medical prin intermediul numărului de urgență 112.


Minorul prezenta semne vitale în momentul în care echipajul medical a ajuns la locul solicitării. După acordarea primului ajutor, echipajul de terapie intensivă mobilă l-a transportat pe copil la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vaslui unde a fost predat în stare de conștiență”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Ionuț Piruș.


Medicii vasluieni sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire a copilului. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: