Home » Coronavirus » Județul Tulcea se confruntă cu primul caz de cadru medical depistat pozitiv la teste Covid-19Budușan Mihai

Județul Tulcea se confruntă cu primul caz de cadru medical depistat pozitiv la teste Covid-19Budușan Mihai

Județul Tulcea intră, din păcate, în grupul celor unde cei ce se află în prima linie a luptei cu pandemia devin la rândul lor pozitivi la testele Covid-19, scrie Agerpres.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a confirmat, joi, primul caz de infecţie cu noul coronavirus în rândul personalului medical din judeţ, o asistentă angajată a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU), care se află în momentul de faţă internată în Secţia Boli Infecţioase, a anunţat Instituţia Prefectului – Judeţul Tulcea.

Autoritatea medicală a efectuat ancheta epidemiologică, în urma căreia au fost identificaţi patru contacţi direcţi.

“Potrivit metodologiei, aceştia au fost testaţi în cursul zilei de azi, 9 aprilie 2020, iar rezultatele analizelor au fost, din fericire, toate COVID-19 negativ”, se arată în informarea Instituţiei Prefectului – Judeţul Tulcea.

Conform unui comunicat de presă al DSP, până miercuri, 8 aprilie, au fost testate 142 de persoane, din care confirmate – 11 persoane. 

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Vasluianul suspect de COVID-19, transportat în stare gravă la Spitalul Bârlad după ce s-a spânzurat, nu are coronavirus

Bărbatul de 53 de ani, din Gura Bustei, care ...

O treime dintre cei 91 depistați cu COVID-19 în județul Vaslui sunt cadre medicale. Numărul bolnavilor la Spitalul Vaslui crește continuu, ajungând la 20

O treime dintre cei depistați cu noul coronavirus în ...

Campionatele Europene de Atletism de la Paris, anulate din cauza coronavirusuluiciprian.iana

Campionatele Europene de Atletism de la Paris, Franța, care ...