Home » Administratie » Lucrările de la Centrul Cultural Vaslui sunt în grafic. COVID-19 nu a speriat constructorul

Lucrările de la Centrul Cultural Vaslui sunt în grafic. COVID-19 nu a speriat constructorul

de Dănuț CIOBANU 

Lucrările de la Centrul Cultural Județean Vaslui nu au fost ocolite de problemele provocate de pandemia de coronavirus. Ritmul execuției nu este cel dorit de autoritățile locale, dar cu toate acestea sunt speranțe ca proiectul să fie finalizat până în toamna acestui an. Investiția beneficiază de o finanțare de la bugetul de stat de 92 miliarde de lei vechi. 

”Lucrările decurg la normalitatea de astăzi. Suntem într-o perioadă extraordinară, în care o parte din angajați vin la lucru, alți muncitori sunt în șomaj tehnic și așa mai departe. Nu este un proiect ușor, dar sperăm ca firma de construcții să meargă înainte. Stadiul lucrărilor înaintează, dar nu la ceea ce ne-am dori noi. Nu am stagnat, dar sperăm că executantul să se țină de cuvânt și să finalizeze lucrările la termen. Dacă este posibil, vrem ca în noul edificiu să fie organizat Festivalul de Umor Constantin Tănase”, a precizat Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui.

La recepția proiectului, județul Vaslui se va putea mândri cu această investiție. Centrul cultural va avea o scenă rotativă, o acustică extraordinară și alte dotări de ultimă oră.

”Nu e o lucrare ușoară și momentul este destul de greu. Centrul cultural va fi un poriect cochet, care va aduce plus valoare județului nostru și generațiilor viitoare care vor merge la teatru”, a mai adăugat Ciprian Trifan.

Proiectul ”Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional” se derulează prin PNDL 1. În cursul anului 2017, lucrările la proiect s-au blocat din cauza intrării în insolvență a SC Corevas Vaslui. Ulterior, CJ Vaslui a refăcut proiectul și expertiza pentru a nu fi probleme cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și a demarat organizarea unei noi licitații publice.

Astfel, în cursul lunii noiembrie 2018, CJ Vaslui a semnat cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău contractul de execuție a proiectului. Inițial, proiectul trebuia finalizat până la sfârșitul anului 2018, dar CJ Vaslui a obținut o prelungire cu încă doi ani a termenului de execuție.

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*