Home » Coronavirus » Ce scrie Euronews despre criza COVID-19 de la Suceava: „Are de două ori mai multe cazuri de coronavirus decât oricare altă regiune din România”Otopeanu Cristian

Ce scrie Euronews despre criza COVID-19 de la Suceava: „Are de două ori mai multe cazuri de coronavirus decât oricare altă regiune din România”Otopeanu Cristian

Municipiul Suceava, aflat la granița de nord a României, numără o populaţie de trei ori mai mică decât Bucureştiul, dar rata infecției este dramatică în comparație cu cea din restul României, a remarcat Euronews, într-un material dedicat impactului coronavirusului în ţara noastră.

Site-ul postului de televiziune a notat că „pe 10 aprilie, județul Suceava înregistra 1.529 de cazuri de COVID-19, adică aproximativ 30% din numărul total de cazuri din toată țara. În schimb, Bucureștiul a avut 688 de cazuri”.

Euronews a atras apoi atenţia asupra faptului că „oficialii spun că mai mult de jumătate din medicii, infirmierele și alte cadre medicale infectate din țară se află în Suceava”.

„Suceava a fost catalogată ca fiind cea mai importantă zonă de infecție din țară, iar presa din România i-a atribuit eticheta de Lombardia României”, mai relatează Euronews.

„Pentru moment rămânem în casă, un singur membru al familiei iese la cumpărături și purtăm mască și mănuși”, a explicat Radu Baran, un videograf care trăiește în Suceava, pentru Euronews.

„Putem ieși din casă numai dacă avem o declarație și documente care să demonstreze unde mergem. Dacă nu le avem, primim amendă”, a adăugat intervievatul.

Euronews mai informează că „ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, care a vizitat Suceava, a declarat că răspândirea coronavirusului în Suceava a fost cauzată de managementul deficitar și de faptul că oamenii nu respectă regulile de autoizolare, dar a insistat că autoritățile au situaţia sub control”.

Orașul Suceava și opt comune înconjurătoare au intrat în carantină pe 31 martie, după ce Ministerul de Interne a emis o ordonanță militară.

About admin

%d blogeri au apreciat: