Home » Coronavirus » Guvernul pregătește tăierea indemnizațiilor demnitarilor, pe perioada crizei coronavirusului (surse)Valentina Postelnicu

Guvernul pregătește tăierea indemnizațiilor demnitarilor, pe perioada crizei coronavirusului (surse)Valentina Postelnicu

Guvernul Orban lucrează la proiectul de Ordonanţă de Urgenţă prin care se va institui şomajul tehnic, în sistemul bugetar, însă pregăteşte şi alte măsuri de reducere a cheltuielilor statului.

Surse din Guvern au precizat, pentru Libertatea, că se ia în calcul tăierea cu un procent în jur de 25% a indemnizaţiei demnitarilor, de la preşedinte la premier, miniştri, parlamentari, primari, şefi de instituţii pubice, pe perioada crizei legate de nouol coronavirus.

Încă se discută procentul care va fi tăiat şi perioada în care va fi aplicată măsura.

Decizia urmează să fie luată destul de repede, săptămâna viitoare urmând să se pună, pe ordinea de zi, această Ordonanţă de Urgenţă.

Premierul Ludovic Orban i-a cerut, deja, ministrului Muncii, Violeta Alexandru, joi, să se gândească şi la o formă de solidaritate din partea „şefimii”.

Salariile demnitarilor au fost înghețate la începutul acestui an la nivelul celor de anul trecut, tot prin Ordonanţă de Urgenţă.

Ajunsă în Parlament, Ordonanţa a fost respinsă, la vot şi a ajuns la Camera Deputaţilor, for decizional.

About admin

%d blogeri au apreciat: