Home » Coronavirus » Institutul Oncologic din Cluj, lovit de coronavirus. 14 pacienți și două cadre medicale, testați pozitiv. Toți erau asimptomaticiBudușan Mihai

Institutul Oncologic din Cluj, lovit de coronavirus. 14 pacienți și două cadre medicale, testați pozitiv. Toți erau asimptomaticiBudușan Mihai

La Institutul Oncologic din Cluj au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus 14 pacienți și două cadre medicale, unul dintre acestea fiind psihologul spitalului, care era și singurul disponibil, scrie Monitorul de Cluj.

Toți cei 14 pacienți depistați pozitiv, din care 3 din județul Cluj, plus cadrele medicale nu au prezentat simptome de COVID-19.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, spune că sunt testați absolut toți pacienții, dar și întregul personal medical. Până în prezent au fost testate peste 300 de persoane, iar cel mai probabil, până la finalul săptămânii, vor fi disponibile toate rezultatele.

Prefectul susține că, momentan, psihologul este internat acolo și a început sa aibă febră. La Institut există un etaj unde erau internați copii, dar nu se știe dacă aceștia mai sunt acolo.

„Există o asistentă şi psihologul de acolo depistaţi pozitiv în acest moment. Există şi un număr de pacienţi depistaţi acolo, ca urmare a screeningului făcut, care nu îndeplineau condiţia de pacienţi suspecţi, dar au fost, totuşi, testaţi de către Institut. Având şi capacitate mare de testare, au decis să testeze toţi pacienţii şi tot personalul medical. Pacienţii au fost deja izolaţi pe o secţie dedicată. Dar atât pacienţii, cât şi cadrele medicale sunt asimptomatici”, a declarat, vineri prefectul Mircea Abrudean.

Directorul medical al Institutului, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat că testarea personalului medical şi a pacienţilor va continua.

„Am respectat toate regulile impuse de lege, de la începutul epidemiei. Am făcut riguros triajul impus, pe definiţia de caz. Am testat pacienţii care se încadrau în definiţia de caz şi personalul care se încadra în definiţia de caz. În urmă cu trei zile, evaluând la nivelul Comitetului director al IOCN evoluţia epidemiei şi creşterea numărului de cazuri şi ţinând cont de faptul că pacienţii noştri au particularităţile legate de imunitate, de prezenţa bolii neoplazice, am hotărât în Comitetul director testarea personalului şi a pacienţilor prin PCR, prin metoda cea mai sensibilă. Au fost şi cazuri pozitive şi este vorba în totalitate de cazuri asimptomatice, cu declaraţii prin care îşi asumau că nu au avut contacte. Deci, triajul a funcţionat foarte bine. Au fost şi situaţiile de personal, dar care au fost asimptomatice în totalitate. Asta este în acord şi cu analiza prin PCR, care a arătat doze mici spre medii de încărcătură virală, deci cazuri asimptomatice”, a spus Patriciu Achimaş Cadariu.

About admin

%d blogeri au apreciat: