Home » Coronavirus » 15% dintre europeni ar putea fi deja imuni la coronavirus, arată un studiul efectuat de cercetători germanianamaria.marinescu

15% dintre europeni ar putea fi deja imuni la coronavirus, arată un studiul efectuat de cercetători germanianamaria.marinescu

Un studiu al oamenilor de știință germani, citat de publicația britanică The Telegraph, arată că numărul persoanelor infectate și asimptomatice e mult mai mare decât se bănuia. Iar dintre infectații asimptomatici, o parte au dezvoltat deja imunitate la COVID-19.

Imunitatea pe obținerea căreia mizează Suedia, prin modelul relaxat de abordare a pandemiei, e posibil să fi fost dezvotată de o parte a europenilor, arată un studiu efectuat de oameni de știință în Gangelt, unul dintre primele orașe din Germania lovite de pandemia de COVID-19, numit și “Wuhanul Germaniei”.

Este primul studiu de o asemenea amploare, care include o întreagă comunitate.

Cercetătorii, detașați în Gangelt de la University of Bonn, spun că au descoperit prezența anticorpilor pentru COVID-19 în organismul unor persoane care nu știau că au contractat noul coronavirus și nu au prezentat niciun fel de simptome asociate bolii generate de acesta.

Estimarea cercetătorilor germani, pe baza
celor descoperite, este că 15% din locuitorii din Gangelt au dezvoltat deja imunitate
la SARS-COV-2.

Asta înseamnă că putem renunța, gradual, la restricții și putem trece la faza a doua în abordarea pandemiei.

Prof. Hendrik Streeck, virusologul care a condus echipa e cercetători:

Aplicând același model la scară mai mare, cercetătorii
susțin că nu e greșit să presupunem că 15% dintre europeni prezintă anticorpi
pentru COVID-19.

Totuși, 15% e departe de procentul prevăzut de imunitatea de turmă, care este 60-70%. Mai avem până acolo. Însă când vom ajunge la acel procent, noul coronavirus nu va mai reprezenta o amenințare.

Prof. Gunther Hartmann, cercetător german implicat în studiul din Gangelt:

Un alt studiu, condus de cercetători de la Göttingen University, le dă dreptate colegilor de la University of Bonn.

Conform echipei din Göttingen, la nivel mondial ar fi câteva zeci de milioane de oameni infectați cu noul coronavirus, nu doar 1,7 milioane, statele atinse de pandemie detectând doar 6% din cazuri.

Foto: Hepta

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*