Home » Coronavirus » Analiză Associated Press: cum a scăzut criminalitatea globală în perioada crizei coronavirusuluimihai.toma

Analiză Associated Press: cum a scăzut criminalitatea globală în perioada crizei coronavirusuluimihai.toma

Conform unei analize AP Australia, în perioada cu restricții impuse pentru prevenirea răspândirii pandemiei a scăzut și criminalitatea la nivel global. În zonele cu cel mai ridicat nivel de violență din lume sunt ucise mai puține persoane și sunt raportate mai puține jafuri.

Associated Press analizează situația în câteva puncte importante de pe glob.

În Chicago, unul dintre cele mai violente orașe din SUA, infracționalitatea a scăzut cu 10 la sută. Arestările cauzate de traficul de droguri au scăzut cu 42% în săptămânile care au urmat de la declanșarea epidemiei, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Traficanții nu mai pot circula, nu se mai pot muta, nu pot vinde nimic nicăieri.

Joseph Lopez, avocat din Chicago, ce apără traficanții de droguri:

La New York, infracțiunile majore – omor, viol, jaf, furt, agresiune etc. – au scăzut cu 12% în martie față de februarie. În Los Angeles, criminalitatea a scăzut cu 30%.

În America Latină, criminalitatea a scăzut până la niveluri nemaivăzute în de decenii.

El Salvador a raportat în medie două omoruri pe zi luna trecută, în scădere de la un vârf de 600 de crime pe zi în urmă cu câțiva ani. ”Din cauza virusului, și gangsterilor le este frică să mai iasă pe stradă”, e citat un polițist salvadorian.

În Peru, nivelul criminalității a scăzut cu 84%.

În Africa de Sud, poliția a raportat o scădere semnificativă a infracțiunilor de la introducerea restricțiilor cauzate de pandemia de coronavirus.

Ministrul Poliției, Bheki Cele, a declarat că, în comparație cu aceași perioadă a anului trecut, violurile au scăzut de la 700 la 101. Cazurile grave de agresiune sunt doar 456 (2.673), iar crimele 94 (de la 326).

În ciuda acestor statistici, oamenii legii avertizează asupra posibilei creșteri a violenței domestice nedeclarate.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*