Home » Coronavirus » Avem voie să mergem la pescuit sportiv, în plină pandemie de coronavirus? Autoritățile române au dat răspunsulTecuceanu Paul

Avem voie să mergem la pescuit sportiv, în plină pandemie de coronavirus? Autoritățile române au dat răspunsulTecuceanu Paul

„Avem voie să mergem la pescuit sportiv, în plină pandemie de coronavirus?”, este una dintre întrebările care îi frământă pe oameni în aceste zile. Autoritățile române au dat un răspuns categoric.

„În cazul pescuitului sportiv, chiar dacă acest tip de activitate se practică în general în mod independent și nu în grup, nu este prevăzută ca o deplasare cu caracter justificat sau legată de activitatea fizică individuală. Pot exista situații când locul de pescuit se află în proximitatea locuinței (exemplu: locuința se află pe malul unui lac) situație în care, se poate îndeplini cerința prevăzută de articolul 1 litera e), din Ordonanța militară numărul 3, respectiv sunt permise deplasările scurte, în apropierea locuinței, pentru activitate fizică individuală”, informează Grupul de Comunicare Strategică, conform Digi24.

Pescuitul comercial este permis

„Prin ordonanța militară numărul 8 este reglementat și permis pescuitul comercial, nu și cel sportiv sau de agrement. Aceste activități trebuie desfășurate cu stricta respectare a tuturor actelor normative în domeniu, inclusiv a celor care stabilesc perioade de prohibiție pentru anumite specii”, mai spun autoritățile.

În România, până acum, 6.300 de persoane au fost infectate cu coronavirus, iar 306 au murit.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*