Home » Coronavirus » Secția de Cardiologie a SJU Focșani a fost închisă, după ce o asistentă a fost confirmată cu coronavirusciprian.iana

Secția de Cardiologie a SJU Focșani a fost închisă, după ce o asistentă a fost confirmată cu coronavirusciprian.iana

Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani a fost închisă, în cursul zilei de sâmbătă, pentru igienizare, după ce o asistentă a fost confirmată pozitiv cu COVID-19, notează Agerpres.

Anunțul a fost făcut de către Gheorghiță Berbece, prefectul județului Vrancea precizând că de luni să se poată relua activitatea la secția de cardiologie din cadrul SJU Focșani.

„Ca urmare a confirmării unui caz de COVID-19 în rândul personalului medical de la Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ Focşani, în secţie au fost stabilite măsuri clare. Unii dintre pacienţi vor fi duşi la spitalul suport Adjud, alţii, care pot fi externaţi şi izolaţi la domiciliu, vor fi externaţi”, a declarat Gheorghiță Berbece pentru Agerpres.

Acesta a adăugat: ”Se va face o dezinfecţie completă a secţiei şi de luni se reia activitatea cu tot personalul apt. O parte din personalul secţiei a fost testat, vor fi testaţi şi restul. Sperăm ca până luni să avem rezultatele şi cadrele medicale să se poată întoarce la lucru”.

Din primele date ale anchetei epidemiologice, virusul ar fi fost adus în spital de un pacient, un om al străzii, care a fost tratat la această unitate spitalicească şi ulterior a prezentat simptome, fapt pentru care a fost testat pentru COVID-19. Testul a ieşit pozitiv, iar bărbatul a fost transferat încă de acum câteva zile la spitalul municipal Adjud.

În secţia de Cardiologie a SJU Focşani erau internaţi, sâmbătă dimineaţă, şase pacienţi.

Potrivit unor surse din cadrul spitalului, şi o parte din pacienţii secţiei de Chirurgie, suspecţi de COVID-19, au fost transferaţi, în cursul zilei de sâmbătă, la spitalul municipal Adjud.

În cursul acestei săptămâni, secţia de Nefrologie a SJU Focşani a fost închisă după ce două cadre medicale au fost testate pozitiv. În total, opt cadre medicale de la SJU Focşani au fost confirmate pozitiv la COVID-19, iar vineri a fost confirmat pozitiv şi managerului unităţii medicale, Constantin Mândrilă, acesta fiind în izolare la domiciliul ales.

Joi, prefectul Gheorghiţă Berbece şi PNL Vrancea au anunţat că au solicitat preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani de către armată pentru ca unitatea medicală să nu devină „un al doilea caz Suceava”.

About admin

%d blogeri au apreciat: