Home » Coronavirus » Trump a fost informat încă din ianuarie că peste o jumătate de milion de americani ar putea muri de coronavirus, dar n-a luat în seamă avertismentultavi.cojocaru

Trump a fost informat încă din ianuarie că peste o jumătate de milion de americani ar putea muri de coronavirus, dar n-a luat în seamă avertismentultavi.cojocaru

Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, a fost informat printr-un memoriu datat 29 ianuarie că pandemia de coronavirus poate ucide circa o jumătate de milion de americani.

Peter Navarro, unul dintre consilierii săi, a semnat acel memoriu, dar Trump a negat că l-a văzut la vremea respectivă, a notat Business Insider.

The Times a scris că Trump a fot nemulțumit că Navarro a menționat acest avertisment în respectivul memoriu.

S-a supărat că avertismentul a fost scris

Raportul cuprindea avertismentul clar că peste 30 la sută din populația Statelor Unite s-ar putea infecta cu noul tip de coronavirus. Navarro a cerut urgentarea întreruperii călătoriilor aeriene dinspre China, care era epicentrul pandemiei atunci. Trump a decis să instituie această interdicție la puțin timp după aceea.

„Imunitatea scăzută și lipsa unui medicament sau a unui vaccin i-ar putea lăsa pe americani fără apărare în fața unui focar de coronavirus pe teritoriul Statelor Unite”, scria în memoriul semnat de Navarro.

„Această lipsă de protecția crește riscul ca acest coronavirus să evolueze într-o pandemie care ar putea amenința viața a milioane de americani”, a mai scris Navarro. Conform unor surse de la Casa Albă, Trump a fost foarte nemulțumit că Navarro a lăsat scris acest avertisment.

Președintele spunea că „totul este sub control”

Într-un alt memoriu semnat de Navarro și datat 23 februarie, s-a scris că „peste o jumătate de milion de oameni ar putea muri”.

Avertismentele lui Navarro n-au fost luate în serios de Trump, care la numai o zi după al doilea memoriu al consilierilor lui a spus public că pandemia de coronavirus „este sub control în Statele Unite”.

Între timp, numărul cazurilor de infectări și de decese a explodat, SUA devenind lider mondial la numărul de îmbolnăviri. Dar și la decese sunt foarte aproape de primul loc, ieri fiind doar la câteva sute de decese distanță în urma Italiei.

About admin

%d blogeri au apreciat: