Home » Local » Agențiile de turism vasluiene, blocate de COVID-19. Contractele au fost amânate pentru toamnă

Agențiile de turism vasluiene, blocate de COVID-19. Contractele au fost amânate pentru toamnă

Pandemia de coronavirus a lovit puternic agențiile de turism de la nivelul județului Vaslui. De la instituirea stării de urgență din luna martie 2020, nu au mai fost emise rezervări pentru destinațiile turistice, iar toate vacanțele programate au fost deja contramandate.

”Turismul traversează o zonă critică. Sperăm ca sezonul 2019-2020 să se țină în continuare și să dispară această pandemie. Facem toate eforturile pentru a depăși această perioadă, căutăm să respectăm contractele și cerințele clienților așa cum au fost făcute la începutul rezervării. Nu am avut până acum contracte anulate și sfătuim lumea să aștepte si să vedem cum evoluează pandemia. Vom căuta să rezolvăm toate problemele care apar”, a spus Radu Bumbu, directorul unei agenții de turism din județul Vaslui.

Dacă în anul trecut în aceeași perioadă la agențiile de tursm erau foarte mulți clineți care optau pentru diverse sejururi, în prezent situația s-a schimbat radical. Populația este în panică și foarte speriată în ceea ce privește viitorul.

”Acum ne apropiem de Sărbătorile Pascale și au fost foarte multe solicitări pentru sejururi. Noi am reușit să modificăm toate aceste contracte pentru perioada din toamnă a acestui an”, a mai spus Radu Bumbu.

Numărul turiștilor cazați (sosirile) în județul Vaslui în luna decembrie 2020 a fost de 3.328 persoane, înregistrându-se un număr de 3.939 înnoptări. Spre comparație, în luna decembrie 2018 se înregistrau următoarele valori: 3.021 sosiri și un număr de 4.916 de înnoptări.

Potrivit datelor Direcției Județene de Statistică Vaslui, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare din județul rămâne scăzut: 17,2% în decembrie 2019 și 18,5 în decembrie 2018.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*