Home » Coronavirus » Anchetă epidemiologică în Iași. Un preot și un dascăl, confirmați cu coronavirus după ce au fost cu moliftaDudescu Denisa

Anchetă epidemiologică în Iași. Un preot și un dascăl, confirmați cu coronavirus după ce au fost cu moliftaDudescu Denisa

Un preot și un dascăl din comunitatea ruşilor lipoveni, din Târgu Frumos, au fost confirmați cu COVID-19, după ce săptămâna trecută au trecut cu molifta prin casele oamenilor. Cei de la DSP au deschis o anchetă epidemiologică.

Preotul şi dascălul din oraşul Târgu Frumos din Iaşi au fost
testaţi în cursul zilei de sâmbătă. Rezultatele au venit duminică seară, iar
cei doi au fost transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

”Au venit astă noapte ( n.r. duminică ) şi i-au luat, preotul cu dascălul, şi i-au dus la Iaşi. Au umblat săptămâna trecută cu molifta. Sunt din comunitatea ruşilor lipoveni”, a declarat Ionel Vatamanu, primarul oraşului Târgu Frumos, potrivit Mediafax.

În comunitatea ruşilor lipoveni din Târgu Frumos trăiesc peste 700 de persoane spun autoritățile locale, iar preotul şi dascălul nu ar fi ajuns la toate familiile.

A fost deschisă o anchetă epidemiologică de către DSP pentru a afla cu cine au intrat cei doi în contact. Potrivit ultimelor date, în oraşul Târgu Frumos sunt 4 persoane confirmate cu infecţia cu noul coronavirus.

About admin

%d blogeri au apreciat: