Home » Administratie » Investiție de jumătate de million de euro în modernizarea Centrului Cultural Pădureni

Investiție de jumătate de million de euro în modernizarea Centrului Cultural Pădureni

Primăria Pădureni va demara un proiect major de modernizare a Centrului Cultural. Proiectul are o valoare de 500.000 de euro și este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Temistocle Diaconu, primarul comunei Pădureni, a spus că investiția va fi finalizată foarte repede, în lunile următoare urmând să fie recepționată.

”Am la suflet acest proiect. Este o necesitate investiția de la Centrul Cultural Pădureni. Se modifică întregul acoperiș, se modernizează sala de spectacole, se va amenaja un amfiteatru cu trepte,  cu scaune, fotolii, cu sistem de amplificare prin pereți. De asemenea, va fi montat un retroproiector mare pentru conferințe, aparatură de scenă deosebită și chiar camerele anexe (vestiare, clubul etc.). Este o investiție pe care o finalizăm repede, în această vară, în câteva luni va fi gata”, a spus Temistocle Diaconu.

Anul trecut, Primăria Pădureni a mai finalizat o serie de proiecte de investiții. Astfel, printr-un proiect în valoare de 3,4 milioane de lei, finanțat prin PNDL 2, a fost asfaltat drumul comunal Pădureni – Rusca pe o lungime de 4 kilometri.

Tot cu fonduri europene, prin Grupul de Acțiune Locală Moldo-Prut, vor fi construite cu suma de150.000 de euro două poduri în satul Văleni. Pe aceiași linie de finanțare, Primăria Pădureni va achiziționa costume populare în valoare de 35.000 euro pentru membrii Ansamblului Folcloric ”Stejărelul” din localitate. Un al proiect din comuna Pădureni este finanțat de Compania Națională de Investiții. Prin acest proiect se vor asfalta mai multe drumuri sătești pe o distanță de 3,5 kilometri.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: