Home » Administratie » CCIA Vaslui, către autoritățile vasluiene: permiteți reluarea activității firmelor închise din cauza COVID

CCIA Vaslui, către autoritățile vasluiene: permiteți reluarea activității firmelor închise din cauza COVID

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui solicită autorităților vasluiene să permită firmelor care și-au oprit activitatea din cauza pandemiei de COVID-19 să-și reia activitatea, evident cu respectarea strictă a măsurilor de siguranță pentru angajați și beneficiarii produselor sau serviciilor. Totodată, CCIA face apel către firmele din județ care pot produce materiale consumabile pentru sectorul medical, aparate și piese de schimb pentru aparate din același domeniu de activitate, cu deținerea autorizațiilor necesare, să se adreseze instituției pentru a le fi promovate produsele prin mijloacele de comunicare care-i stau la dispoziție.

Autoritățile din județ sunt somate de cel mai important patronat al mediului de afaceri din județ să permită firmelor să-și reia activitatea, după ce au fost obligate să-și închidă afacerile din cauza măsurilor luate în contextul crizei generate de coronavirus. Antreprenorii își iau angajamentul că vor respecta toate măsurile de siguranță pentru a nu afecta salariații sau partenerii de afaceri.


Antreprenorii ale căror firme sunt afectate direct sau indirect de măsurile luate în contextul crizei generate de pandemie își doresc redeschiderea afacerilor. În acest sens, facem un apel către autorități pentru a sprijini firmele care pot funcționa și pentru ale căror produse există cerere să rămână deschise, salariații să vină la serviciu, acolo unde nu se poate lucra de acasă, iar locurile de muncă să fie menținute. Totul se va face cu respectarea strictă a prevederilor și măsurilor de siguranță pentru angajați și beneficiarii produselor sau serviciilor”, se arată în apelul lansat de președintele CCIA Vaslui, Ionel Constantin.


Totodată, conducerea Camerei de Comerț dorește înlăturarea birocrației pentru cei care doresc să-și reorienteze activitatea către producția de materiale sanitare: ”Susținem simplificarea procedurilor de obținere a avizelor și autorizațiilor necesare pentru orientarea producției unor companii către sectorul de sănătate, respectiv producția de măști, mănuși de protecție, combinezoane, a gelurilor și lichidelor dezinfectante, chiar și a aparatelor și pieselor de schimb pentru aparatele ce sunt utilizate în spitale pentru investigație și tratament. În acest context, lansăm solicitarea către acele firme ale județului care pot produce pentru sectorul medical, aparate și piese de schimb pentru aparate din același domeniu de activitate, cu deținerea autorizațiilor necesare, să se adreseze CCIA Vaslui, tel. 0235/361040, fax 0235/319011, email ccivs@ccivs.ro pentru a le promova produsele prin mijloacele de comunicare care-i stau la dispoziție”.


Nu în ultimul rând, CCIA Vaslui dorește identificarea de soluții, împreună cu oamenii de afaceri, pentru repornirea în cât mai scurt timp a economiei. De asemenea, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui este în continuare la dispoziția oamenilor de afaceri cu servicii de informare și asistență de specialitate: ”Depunem on-line la Registrul Comerțului documentele necesare înregistrării unui profesionist sau cererile de înregistrare mențiuni pentru SRL, II, IF, PFA. De asemenea, lucrăm la realizarea unui sistem de derulare a unor programe de formare profesională on line pentru salariați. Este important să sprijinim prin efort conjugat companiile, cele care susțin de fapt economia județului și care asigură cea mai mare parte a locurilor de muncă”. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: