Home » Administratie » Doi șoferi fără permise în regulă, depistați de polițiștii de frontieră vasluieni în Vama Albița

Doi șoferi fără permise în regulă, depistați de polițiștii de frontieră vasluieni în Vama Albița

Doi tineri, ambii în vârstă de 28 de ani, au fost prinși de către polițiștii de frontieră vasluieni în timp ce au intrat cu mașinile în Vama Albița cu permis auto necorespunzător, respectiv cu dreptul de a conduce suspendat. În consecință, ambii șoferi, unul din județul Vaslui și celălat din Argeș, s-au ales cu dosare penale.

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au depistați doi tineri care conduceau mașini deși unul nu deținea permisul de conducere corespunzător categoriei, iar celălalt avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România. Astfel, primul șofer, domiciliat în județul Vaslui, care conducea un ansamblu rutier, format dintr-un microbuz marca Volkswagen Caravelle și o remorcă marca Humbaur, înmatriculat în Republica Moldova, a prezentat un permis care nu avea categoriilor B și E, necesare pentru a putea conduce acel ansamblu. În consecință, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal pe numele șoferului pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv.


Al doilea șofer, cu domiciliu în județul Argeș, care conducea un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în România, nu a putut prezenta permisul de conducere. Polițiștii de frontieră au făcut verificările specifice în baza de date în urma cărora au constatat că tânărul avea dreptul de a conduce vehicule suspendat. Ca și celalalt șofer, argeșeanul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: