Home » Local » SJU Vaslui înființează două linii de gardă la Secția chirurgie infantilă și la UPU-SMURD

SJU Vaslui înființează două linii de gardă la Secția chirurgie infantilă și la UPU-SMURD

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a aprobat înființarea unor linii de gardă la nivelul Spitalul Județean de Urgență (SJU). Este vorba despre o linie de gardă la domiciliu pentru Secția chirurgie și ortopedie infantilă și o linie de gardă pentru UPU-SMURD cu un cabinet medicină dentară de urgență, în specialitatea pediatrie, cu o durată de 17 ore în zilele lucrătoare și 24 de ore în zilele nelucrătoare.

Înființarea liniei de gardă la domiciliu pentru Secția chirurgie și ortopedie infantilă este necesară deoarece la această secție nu este organizată linie de gardă continuă. La nivelul unității sanitare este aprobată o linie de gardă în specialitatea chirurgie generală și o linie de gardă în specialitatea ortopedie traumatologie, dar medicii confirmați în aceste specialități nu au module de pregătire în specialitățile pediatrice.

”Înființarea liniei de gardă la domiciliu pentru Secția chirurgie și ortopedie infantilă a SJU Vaslui are impact asupra bugetului instituției, respectiv o majorare a cheltuielilor salariale de 8.500 lei/lunar”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Linia de gardă pentru UPU-SMURD cu un cabinet medicină dentară de urgență se înființează în baza avizului favorabil al Ministerului Sănătății transmis prin adresa nr. 345/8814/1 aprilie 2020. Conform legislației în vigoare, liniile de gardă se stabilesc la nivelul fiecărei unități sanitare și se aprobă de autoritățile administrației publice locale, la propunerea unităților sanitare cu paturi.

Înființarea liniei de gardă în specialitatea pediatrie pentru UPU-SMURD cu un cabinet medicină dentară de urgență are impact asupra bugetului  instituției, respectiv o majorare a cheltuielilor salariale de 39.500 lei/lunar.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*