Home » Administratie » Proiecte de dezvoltare blocate, din cauza pandemiei de coronavirus

Proiecte de dezvoltare blocate, din cauza pandemiei de coronavirus

Pandemia de coronavirus pune în pericol continuarea proiectelor de investiții la nivelul UAT-urilor din județul Vaslui. Din cauza prelungirii stării de urgență, nu mai este asigurată la timp finanțarea lucrărilor, iar unii constructori opresc lucrul în șantiere.

”Efectul acestei pandemii este blocarea surselor de finanțare către executanți. Avem investiții care așteaptă sumele de bani. Sunt contructori care nu pot să se apuce de lucrări, din cauză că sunt blocate sumele de bani. Încercăm să îi convingem să continuie proiectele, pentru că va veni timpul când fondurile vor fi deblocate, iar comuna Roșiești să beneficieze de aceste proiecte”, a spus Florin Anea, primarul comunei Roșiești.

Cel mai mare proiect de investiții este asfaltarea drumului comunal DC 47, care face legătura între Roșiești și Gura Idrici, pe o lungime de 4,35 kilometri. Acest drum este foarte circulat și autoritățile locale așteaptă de mai mulți ani să demareze lucrările de asfaltare.

”În această săptămână s-a turnat primul asfalt pe acest drum și acum se lucrează pentru că avem aici un constructor serios. După asfaltare se va continua cu dalarea șanțurilor și contruirea podețelor. Mai avem două proiecte pe fonduri europene, o grădiniță și o școală, finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Pentru moment finanțarea este blocată, pentru că nu se pot face vizitele în teren. Sperăm ca după finalizarea stării de urgență să se face aceste vizite și să putem semna contractul de finanțare pentu cele două investiții care ne sunt absolut necesare”, a mai spus Florin Anea.

Tot la capitolul investiții, Primăria Roșiești va mai depune două proiecte pentru modernizarea infrastructurii rutiere la Compania Națională pentru Investiții.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: