Home » Administratie » Șoferii își fac de cap pe șosele în plină pandemie de COVID-19, provocând accidente sau fugind de polițiști

Șoferii își fac de cap pe șosele în plină pandemie de COVID-19, provocând accidente sau fugind de polițiști

Peste 160 de amenzi, în valoare de 143.000 de lei, 30 de permise auto reținute pentru depășirea vitezei regulamentare și trei dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului sau cu permisul suspendat sunt rezultatele acțiunilor desfășurate de polițiștii vasluieni în ultimele zile pe șoselele din județ. Unii șoferi găsiți băuți la volan fie au provocat accidente, fie au fugit de polițiști.

Șoferii băuți își fac de cap pe șosele în plină pandemie de COVID-19. Este cazul a doi conducători auto care au avut ghinionul să fie prinși la volan după ce anterior consumaseră alcool, pe numele lor fiind întocmite dosare penale. Astfel, un bărbat de 61 de ani, din Negrești, a intrat cu mașina într-o grămadă de balast de pe strada principală din oraș după ce a pierdut controlul asupra direcției. Polițiștii ajunși la locul accidentului, care nu s-a soldat cu victime, l-au testat pe șofer, rezultatul indicat fiind de 0,52 mg/litru alcool pur în aerul expirat.


În aceeași zi, agenții de la circulație au avut o mare surpriză când un tânăr de 19 ani nu a dat curs indicațiilor oamenilor legii pe un drum sătesc din Perieni.
Împreună cu alți doi pasageri, respectiv doi tineri cu vârste de 16 și 18 ani, acesta a încercat să fugă de la fața locului, intrând într-o lizieră. Polițiștii au folosit tehnica acustică de pe autospecială și au reușit să-i determine să revină la autoturism, constatând astfel faptul că șoferul se afla sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatul de 19 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.


Toți cei patru tineri au fost amendați de polițiști pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute de ordonanțele militare. De asemenea, conducătorul autoturismului a fost sancționat contravențional și pentru lipsa asigurării de răspundere civilă auto, precum și pentru că inspecția tehnică periodică era expirată.


De asemenea, un alt tânăr de 21 de ani, din Băcești, a fost depistat de polițiști tot pe strada principală din Negrești în timp ce conducea o mașină, deși avea permisul suspendat. În consecință, agenții de la Circulație au întocmit dosar penal pe numele șoferului pentru conducerea unui vehicul fără permis. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*