Home » Administratie » Epureni: Localnicii primesc gratuit măști de protecție

Epureni: Localnicii primesc gratuit măști de protecție

Administrația locală condusă de primarul Carmen Bîlbîie își păstrează atitudinea și pe timpul pandemiei. Pentru a veni în sprijinul localnicilor a aprobat distribuirea gratuită a măștilor de protecție pentru toți locuitorii comunei.

În primă fază primarul Carmen Bîlbîie a cumpărat, cu bani din buzunarul propriu, material pentru măști de protecție. Le-a croit, iar câteva femei din sat, care au mai lucrat în fabricile de confecții, le-au cusut.

„Ne-am descurcat cum am putut pentru că la început măștile erau foarte scumpe. La farmacie o mască ajungea 15 lei și nu mi-aș fi permis și nici oamenii din comună nu și-ar fi permis să cumpere la acest preț. Am confecționat 500 de măști,  dar totuși nu ne-au ajuns. Am hotărât să cumpărăm 2.000 de măști pentru toți locuitorii comunei. Banii provin din bugetul local. Acum distribuim măștile,  dezinfectăm străzile, am cumpărat soluțe dezinfectantă. Ne protejăm și noi cum putem. Având în vedere faptul că s-a descoperit un caz la Murgeni și noi suntem aproape de Murgeni, stăm cu frică să nu se răspândească și la noi. Pentru ca cetățenii să stea mai mult pe acasă venim în sprijinul lor și le cumpărăm ce le trebuie. Oamenii sunt bucuroși că avem grijă să trecem pe la ei. Mai ales la persoanele peste 65 de ani care nu mai au susținători. Mergem din casă în casă. Dacă e nevoie vorbim cu medicii la telefon, le luăm rețete, le procurăm medicamente. Tot așa ca să evităm infectarea oamenilor”, ne-a declarat Carmen Bîlbîe, primarul comunei Epureni.

 

„Trebuie să-i protejăm și să nu ajungem niciodată să avem nevoie de serviciile lor”

Primarul Carmen Bîlbîe a sărit și în ajutorul cadrelor medicale din Spitalul Municipal „Elena Beldiman” din Bârlad. Ea a cumpărat cu proprii ei bani 50 de combinezoane pe care le-a donat spitalului.

”Le-am donat secției de pneumologie din Bârlad pentru că sunt cazuri de Covid-19 acolo. Numai în pielea lor să nu fii zilele astea. Trebuie să-i protejăm și să nu ajungem niciodată să avem nevoie de serviciile lor. Mi s-a făcut reducere având în vedere că sunt donații pentru spital . Am plătit mai puțin. Adică a fost și contribuția firmei, nu numai  a mea. Sper să le fie de folos”, a mai spus primarul comunei Epureni. (Cristian DIMA)

 

About Cristian Dima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: