Home » Administratie » Lovitură a Poliție dată hoților în zona de sud a județului. Șapte bărbați, reținuți pentru furturi de peste 60.000 de lei

Lovitură a Poliție dată hoților în zona de sud a județului. Șapte bărbați, reținuți pentru furturi de peste 60.000 de lei

Șapte bărbați din comuna Zorleni au fost reținuți de polițiști după ce au furat din interiorul unei societăți comerciale bunuri și erbicide în valoare de peste 60.000 de lei. Oamenii legii au reușit să recupeze doar o parte din bunurile sustrase în urma unor percheziții.

Furt în mod organizat în localitatea Simila, la câțiva kilometri de municipiul Bârlad, dat de șapte bărbați cu vârste cuprinse între 16 și 53 de ani, din comuna Zorleni. Aceștia s-au deplasat cu două autoturisme, pe raza satului Simila, în aproprierea unui depozit aparținând unei societăți comerciale. În timp ce doi dintre ei au tăiat panourile tip sandwich și au pătruns în interiorul depozitului, de unde au sustras bunuri și erbicide, ceilalți au stat la pândă și, totodată, au ajutat la transportul bunurilor. În cursul aceleiași nopți, bărbații au transportat bunurile sustrase la un imobil de pe raza satului Popeni, după care, la câteva zile, o parte din bunuri au fost valorificate la o societate de pe raza județului Galați, iar bunurile rămase le-au împărțit.


Valoarea prejudiciului creat a fost estimat la suma de 60536,50 lei. În cauză au fost efectuate șase percheziții domiciliare, în urma cărora au fost identificate mai multe bunuri provenite din comiterea furtului, prejudiciul fiind recuperat parțial”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.


Polițiștii au decis reținerea celor șase bărbați, fiind prezentați la
Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunere de dispunere a unei măsuri preventive. Pe numele acestora a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Cercetările sunt continuate în vederea probării întregii activități infracționale a bărbaților. (Ionuț PREDA)

About admin

%d blogeri au apreciat: