Home » Administratie » Mobilizare în rândul constructorilor. În acest an trebuie finalizate proiectele prin PNDL 1
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mobilizare în rândul constructorilor. În acest an trebuie finalizate proiectele prin PNDL 1

Finalizarea proiectelor finanțate prin PNDL 1 reprezintă una din prioritățile UAT-urilor de la nivelul județului Vaslui. Lucrările trebuie terminate până la sfârșitul acestui an și, în acest se sens, constructorii sunt mobilizați pentru a crește ritmul de lucru.

Una din aceste investiții este DJ 284 Duda Epureni – Arsura – Drânceni, iar după rezolvarea tuturor problemelor legate de implementare se așteaptă ca până la sfârșitul anului drumul să fie redat circulației. Un alt proiect este drumul județean care trece prin zona Cozmești, care a fost asfaltat, iar în prezent se lucrează la pavarea rigolelor. Pentru alte două proiecte care sunt finanțate părin PNDL 1 a fost emis ordinul de începere a lucrărilor. Este vorba despre DJ 245 Alexandru Vlahuță, DJ 245 A Gherghești.

”Toate aceste proiecte  trebuie finalizate până în data de 31 decembrie 2020. Lucrăm pentru a le finaliza și să nu avem probleme cu finanțatorii. Cât privește proiectele finanțate prin PNDL 2, o parte au fost recepționate la Voinești, Roșiești, Bunești Averești, iar pe alte drumuri încă se lucrează. Avem alte proiecte care au trecut de faza de proiectare și ies cu sume mult mai mari, iar noi trebuie să asigurăm partea de cofinanțare. Căutăm soluții pentru ca toate investițiile să fie executate”, a spus Cirprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

În total, județul Vaslui a avut declarate eligibile pentru finanțare prin PNDL 2 un număr de 251 de proiecte. Valoarea totală a proiectelor se ridică la suma de 860 milioane de lei. Din numărul total de investiții, CJ Vaslui derulează prin PNDL 2 un număr de 17 proiecte, care totalizează suma de 180 milioane de lei. Investițiile din cadrul programului vizează reabilitarea de drumuri județene și comunale, construirea de dispensare, dezvoltarea rețelelor de iluminat public, sisteme de alimentare cu apă și canalizare, reabilitare școli, construirea de creșe și grădinițe.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*