Home » Business » Start la programul dedicat IMM-urilor! Credite pentru investiții și finanțarea activității

Start la programul dedicat IMM-urilor! Credite pentru investiții și finanțarea activității

Aplicația programului IMM Invest România va fi deschisă în data de 17 aprilie 2020, ora 10.00. Peste 40.000 de întreprinderi mici și mijlocii de la nivel național sunt așteptate să se înscrie în programul guvernamental. Potențialii beneficiari își vor putea asigura lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investitii, prin accesarea de finanțări garantate. Înscrierea în program va fi posibilă, începand cu data de 17 aprilie 2020, ora 10.00, când portalul www.imminvest.ro, va deveni operațional.

Pentru accesarea programului, „ntreprinzatorii trebuie să parcurgă câțiva pași simpli: IMM-ul intra în aplicația disponibilă pe portalul www.imminvest.ro; completeză online datele de identificare, atașează declarația IMM în format pdf; solicită unul sau mai multe credite/linii de credit; aplicația va genera automat solicitantului un mesaj de confirmare a efectuării înregistrării; Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) emite acordul de principiu privind eligibilitatea în cadrul programului și un număr de înregistrare, după verificarea informațiilor furnizate de potențialul beneficiar; FNGCIMM pune on line la dispoziția instituției de credit selectate, documentele înregistrate de IMM, precum și acordul de principiu privind eligibilitatea beneficiarului aplicant; instituția de credit analizează cererea de finanțare și adoptă intern decizia de acordare a creditului de investiții/creditului liniei de credit, conform solicitării beneficiarului; instituția de credit aproba creditul și transmite FNGCIMM solicitarea privind acordarea garanției de stat.

Principalul avantaj al programului este că asigură o finanțare rapidă, fără costuri de finanțare și de garantare, având avantajul  garanției statului pentru toate categoriile de credite, dobânda și comisionul de garantare fiind suportate integral de la bugetul de stat.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*