Home » Coronavirus » Nici un deținut nu este infectat cu coronavirus. Facilitățile acordate de ANP pe perioada pandemieiNiculescu Mihai

Nici un deținut nu este infectat cu coronavirus. Facilitățile acordate de ANP pe perioada pandemieiNiculescu Mihai

Nici un deținut nu este infectat cu coronavirus în acest moment, a transmis Administrația Națională a Penitenciarelor. Există un singur caz de infectare cu COVID-19, al unui salariat al instituției din Penitenciarul Dej, iar testele epidemiologice nu au mai arătat alte infectări.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor informează sâmbătă că până la acest moment, în sistemul penitenciar nu se înregistrează cazuri de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV2 în rândul persoanelor private de libertate.

„În ceea ce priveşte personalul angajat, vă comunicăm faptul că sistemul penitenciar raportează un singur caz confirmat pozitiv, la Penitenciarul Spital Dej (situaţie comunicată public în data de 8.04.2020, de autorităţile competente). Ca urmare a derulării anchetei epidemiologice, testele efectuate celorlalţi angajaţi ai unităţii au relevat rezultate negative”, a precizat ANP, potrivit Agerpres.

În toate penitenciarele din țară există dezinfectanți, materiale de protecție și personalul a fost instruit asupra măsurilor de prevenție a infectării, a precizat ANP.

Mai mult, din cauza restricționării vizitelor în perioada epidemiei de coronavirus, deținuții au beneficiat de suplimentarea drepturilor la convorbiri telefonice sau online cu apropiații. Slujbele religioase sunt difuzate atât la TV, prin circuitul închis, cât și la difuzoarele din incinte, au mai precizat reprezentanții instituției.

„ANP aplică şi susţine măsurile
de menţinere a legăturii persoanelor custodiate cu mediul de
suport, prin utilizarea, la nivel maxim, a posibilităţilor de
comunicare la distanţă (suplimentarea dreptului la comunicări
online, majorarea duratei şi numărului de convorbiri telefonice) şi
de informare (prelungirea intervalului de difuzare a semnalului TV)”.

About admin

%d blogeri au apreciat: