Home » Coronavirus » Mai mulți beneficiari ai Centrului de Recuperare și Reabilitare Sasca Mică, asimptomatici, confirmați cu infecție cu noul coronavirusNegrilă Cristina

Mai mulți beneficiari ai Centrului de Recuperare și Reabilitare Sasca Mică, asimptomatici, confirmați cu infecție cu noul coronavirusNegrilă Cristina

Un număr de 40 din cei 385 de beneficiari ai Centrului de Recuperare și Reabilitare Sasca Mică, din județul Suceava, au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus, dar sunt asimptomatici.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, cei 40 de beneficiari ai acestui centru confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus sunt izolați în una dintre clădirile centrului şi urmează să fie instituit tratament specific.

Ea a precizat că toți cei 40 de beneficiari sunt asimptomatici, fiind însă monitorizaţi permanent și că se continuă testarea şi sunt aşteptate şi rezultatele analizelor celorlalte teste recoltate până acum de la beneficiari şi personal. În funcţie de rezultate, vor fi adoptate şi alte măsuri.

În momentul de faţă, în Centrul de Recuperare și Reabilitare Sasca Mică sunt 385 de beneficiari ai serviciilor sociale și peste 200 de angajaţi care lucrează în ture de două săptămâni.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Elena Manuela Trifan, a declarat, luni, că o persoană cu bronşită cronică și care fusese în izolare timp de 10 zile la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică a fost internată, la începutul săptămânii trecute, în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, unde a fost testată pentru SARS-CoV 2, fiind depistată pozitiv în cursul zilei de joi.

“Autorităţile sanitare au acţionat prompt”, a spus Trifan, care a menționat că s-a decis începerea de vineri a testării pentru SARS-CoV2 a personalului aflat în tură, dar şi a tuturor beneficiarilor serviciilor sociale de la centrul respectiv și urmează ca şi restul personalului din acest centru să fie testat pentru SARS-CoV2.

Directorul executiv al DSP Suceava a subliniat că autorităţile sanitare vor continua testarea personalului din toate centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice şi a persoanelor vulnerabile din judeţul Suceava, de două ori pe lună.

Suceava este cel mai afectat județ, având peste 2.000 de cazuri de oameni depistați pozitiv cu noul coronavirus.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*