Home » Administratie » Zile decisive pentru demararea lucrărilor la tronsonul 3 al drumului strategic din județul Vaslui

Zile decisive pentru demararea lucrărilor la tronsonul 3 al drumului strategic din județul Vaslui

de Dănuț CIOBANU

Lucrările drumul strategic din județul Vaslui sunt în plină defășurare. Dacă constructorii și-au început activitatea pe tronsoanele 1 și 2, în prezent sunt discuții în vederea emiterii ordinului de începere a lucrului și pe tronsonul 3. La începutul lunii februarie 2020, CJ Vaslui a atenționat constructorul care a câștigat licitația că, dacă întârzierile de la tronsunul 3 nu vor fi recuperate, contractul de execuție va fi reziliat.

Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, a spus că sunt în derulare discuții cu firma de construcții care a câștigat licitația, pentru a se stabili când se va începe lucrul.

La drumul strategic se lucrează la tronosanele 1 și 2. Pentru tronsonul 3 sunt discuții în proiectare, să vedem unde ieșim și când dăm ordin de începere a lucrărilor și pe acest șantier”, a precizat Ciprian Trifan.

La finalul lunii februarie, 2020, conducerea județului a lansat un avertisment grupului de firme care urmează să execute tronsonul 3 al drumului strategic că, dacă nu va recupera întârzierile, contractul de execuție va fi reziliat.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a spus că singura cerință este aceea ca lucrările se fie realizate la timp și de calitate, pentru ca fondurile europene alocate obiectivului să fie absorbite în totalitate.

Toate tronsoanele drumului strategic sunt gata pentru a intra în execuție. Avem o întârziere la tronsunul 3 din cauza executantului, pe care tot ne gândim dacă să-l reziliem sau nu. Dar, în orice caz, dacă această întârziere nu va fi recuperată în următoarele două luni noi vom rezilia contractul, pentru că avem nevoie să realizăm acest proiect. Fără nici o reținere, îl reziliem!”, a precizat Dumitru Buzatu.

La sârșitul lunii februarie 2020 a început lucrul la lotul 2 al drumului strategic. De asemenea, din data de 2 martie 2020 au debutat lucrările la lotul 1 al drumului, pentru ca în perioada următoare să demareze execuția și la lotul 3 al drumului strategic.

Investiții pe 82 de kilometri de drumuri județene

Proiectul drumului strategic are o valoare totală de 222.001.842 lei.

Proiectul ”Reabilitare și Modernizare Drum Strategic Județean Bârlad-Laza-Codăești (DJ 245, DJ 245 M, DJ 247, DJ 246)” are ca sursă de finanțare Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Perioada de implementare a investiție este 30 decembrie 2017 – 30 iunie 2022.

Investiția constă în reabilitarea și modernizarea unui număr de patru drumuri județene, pe o distanță de 82 kilometri.

Pentru operativitatea realizării drumului strategic, CJ Vaslui a scos la licitație la pachet proiectarea și execuția.

Ofertele au fost depuse până în data de 19 iulie 2018, drumul strategic fiind scos la licitație pe trei loturi: Telejna – Codăești, Laza – Bălteni, Zorleni – Băcani – Poienești.

În urma încheierii procedurii de licitație publică, în data de 9 ianuarie 2019 au fost semnate contractele de proiectare și execuție a lucrărilor pentru fiecare lot în parte: lotul 1 – SC SORAGMIN SRL, cu o valoare totală de 50.431.456,26 lei (fără TVA); lotul 2 – SC SORAGMIN SRL, cu o valoare totală de 20.289.528,96 lei (fără TVA); lotul 3 – Asocierea SC TEHNIC ASIST SRL – SC TASS INFRA LOGISTIC SRL – SC PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL – SC DRUM POD INVEST SRL, cu o valoare totală de 65.252.188,16 lei (fără TVA).

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*