Home » Coronavirus » 39 de băimăreni au fost externați după ce s-au vindecat cu coronavirusBudușan Mihai

39 de băimăreni au fost externați după ce s-au vindecat cu coronavirusBudușan Mihai

39 din cei 53 de pacienți cu coronavirus internați la La Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare au fost declarați vindecați și externați.

Viorica Cherecheş, specialist în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că la această unitate medicală au fost internaţi 53 de pacienţi infectaţi cu COVID-19, iar 39 dintre aceştia s-au vindecat şi au fost externaţi.

Potrivit medicului specialist, până miercuri au fost confirmaţi în judeţul Maramureş – 65 de pacienţi cu boală COVID-19, din care 53 internaţi şi trataţi în Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare – spital de Fază I care asigură asistenţa medicală a pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Dintre aceştia, 39 de pacienţi au fost vindecaţi şi externaţi cu respectarea repausului şi măsurilor în vigoare, iar 14 pacienţi sunt în continuare internaţi cu posibilitate de externare la două teste COVID-19 – efectuate la interval de 24 de ore – negative. Nici unul dintre cei 53 de bolnavi internaţi nu a avut însă nevoie de intervenţia medicilor specialişti de terapie intensivă. În spital mai sunt internaţi şi 8 pacienţi suspecţi, cu simptomatologie respiratorie, contacţi sau cu context epidemiologic, care în urma testului de depistare a virusului vor fi confirmaţi ca boală sau infirmaţi şi transferaţi în alte secţii de specialitate.

Ea a evidenţiat că fiecare bolnav, în funcţie de simptomatologie, a beneficiat de tratament specific, regim igieno-dietetic individualizat şi adaptat la comorbidităţile existente. Specialistul în boli infecţioase a remarcat şi reacţiile pacienţilor când se vedeau trataţi de medici şi asistenţi îmbrăcaţi în combinezoane de protecţie.

About admin

%d blogeri au apreciat: