Home » National » Braconierii, la muncă și în pandemie. Au capturat aproape o tonă de pește din Delta Dunării

Braconierii, la muncă și în pandemie. Au capturat aproape o tonă de pește din Delta Dunării

Aproape o tonă de pește din mai multe specii au fost pescuite de braconieri în plină prohibiție. Polițiștii din Delta Dunării au confiscate marfa și au dat-o unei societăți pentru valorificare. Între timp, hoții s-au ales cu dosar penal.

Braconierii lucrează și în plină criză de coronavirus, deși
ordonanțele militare sunt destul de clare și interzic o serie de activități,
mai mulți bărbați din Tulcea le-au ignorat și au mers la pescuit.     

Bărbații și-au petrecut Paștele pe baltă, în Delta Dunării. Au prins nu mai puțin de 786 de kilograme de pește proaspăt, pe care voiau să-l transporte în București, pentru a-l vinde.

Dar iată că pe drum, în comuna Baia, din județul Tulcea, aceștia au fost trași pe dreapta de poliţiştii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. În autoutilitară au găsit diferite specii de pește de toate mărimile, așezate în lăzi.

” Peștele, din speciile somn (172 kg), crap (152 kg), plătică (240 kg), caras (194 kg), singer (21 kg) și șalău (7 kg), în valoare de peste 5.300 de lei, ar fi provenit din habitatul piscicol natural al Deltei Dunării și ar fi fost pescuit în perioada de prohibiție”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Română.

Marfa a fost confiscată și predată unei societăți de profil spre valorificare, contravaloarea făcându-se venit la bugetul consolidat al statului. Autoutilitara a fost indisponibilizată și introdusă la camera de corpuri și obiecte delicte. Captura se ridică  la peste 5.300 de lei și a fost pescuită din habitatul piscicol natural al Deltei Dunării, în perioada de prohibiție. Pe numele bărbaților a fost deschis un dosar penal.

Read More

About admin

%d blogeri au apreciat: