Home » Sport » Dinamo trebuie să aleagă trei extracomunitari dintre cei opt pe care îi are în lot. Ultimele criterii votate la masculin au rămas în picioare | REACȚII

Dinamo trebuie să aleagă trei extracomunitari dintre cei opt pe care îi are în lot. Ultimele criterii votate la masculin au rămas în picioare | REACȚII

Criteriile de valoare pentru sportivii străini, subiectul atât de controversat din handbalul românesc din ultimii ani, a fost atins în ședința de azi a Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal. S-a discutat însă doar pe marginea criteriilor de la feminin, unde de fapt a fost vorba doar despre o reglementare în plus, adaptată în situația în care anumite competiții au fost amânate! Subiectul extracomunitarilor la masculin sau Legea „Dedu” cum a devenit cunoscută, nu a fost băgată în seamă. Astfel, Dinamo chiar trebuie să aleagă trei jucători din cei opt pe care îi are la dispoziție pentru sezonul următor!

Când Ordinea de Zi pentru ședința din 22 aprilie a fost întocmită, subiectul „criteriilor” a fost omis. Acesta a fost însă pe masa membrilor CA, după ce Daniel Kotecz ar fi propus, potrivit informațiilor ProSport, o „dezbatere pe tema criteriilor de valoare ale jucătorilor străini, care au suferit modificări importante în contextul actual, din cauza faptului că o serie de competiții internaționale nu se vor mai disputa la datele programate inițial, cum ar fi Jocurile Olimpice de la Tokyo”. S-a discutat strict însă pe această speță, care interesează în special sectorul feminin, iar decizia adoptată a fost următoarea:

Luând în considerare amânarea Jocurilor Olimpice și ținând cont de faptul că această competiție se află printre criteriile valorice, se aprobă în unanimitate următoarea clarificare privind criteriul legat de Jocurile Olimpice:

Sunt considerați jucători în criterii, jucătorii care au fost înscriși în raportul de joc al ultimului Campionat Mondial de seniori/senioare pentru una din echipele deja calificate la Jocurile Olimpice. De asemenea, vor fi considerați jucători în criterii, jucătorii care au fost înscriși în raportul de joc al ultimului Campionat Mondial de seniori/senioare pentru echipele care vor ocupa locurile rămase pentru Jocurile Olimpice, dacă turneele preolimpice se for desfășura înainte de încheierea perioadei de transferări a sezonului 2020-2021”, FRH

Despre situația extracomunitarilor la masculin? Nu s-a discutat nimic, pentru că nu a fost pe Ordinea de zi! Flaviu Sâsâeac și Nurhan Ali, doi dintre conducătorii din handbalul masculin, nu au avut nici ei comentarii de făcut, astfel că subiectul nu a fost supus dezbaterii. Așadar, Legea „Dedu” a rămas în picioare, adică o echipă nu va putea avea mai mult de trei extracomunitari din sezonul următor.

Dinamo, echipa calificată în optimile de finală ale Ligii Campionilor, cu opt jucători extracomunitari în componență, era interesată direct de subiect, pentru a-și „salva” actualul lot pentru viitorul sezon. În condițiile date, clubul din Ștefan cel Mare este nevoit să renunțe la cinci jucători dintre: Amine Bannour, Saeid Heidarirad, Mamdouh Shebib, Alireza Mousavi, Raul Nantes, Muhamed Zulfic, Makrem Missaoui și Kamel Alouini.

Așadar, care vor fi cei trei jucători păstrați de Dinamo pentru viitorul sezon? Răspunsul lui Daniel Georgescu, conducătorul echipei de handbal de la Dinamo, a fost următorul: „Pentru a avea succes în România, cei 3 extracomunitari sunt Dedu, Vărzaru, Sâsâeac. Dar și așa s-a dovedit că probabil vom deveni o echipă de locul 2-3. Iar în Europa nu vom putea trece de turul 1 în EHF. Sunt 3 extracomunitari pentru că în Europa, cu mentalitatea și interesele obscure și adiacente, nu pot fi considerați comunitari”.

Reacțiile Cristinei Vărzaru și Flaviu Sâsâeac

ProSport a solicitat un punct de vedere oficialilor la care Daniel Georgescu a făcut referire:

Flaviu Sâsâeac: „Nu doresc să comentez afirmațiile. În ce mă privește, nu am luat o decizie care să afecteze sub orice formă strategia clubului Dinamo, lotul echipei Dinamo. Am susținut o altă opinie decât cea a criteriilor de acum, dar nu am fost în echipa majoritară la acel moment. Sper ca Dinamo să obțină rezultate și de acum încolo, dar nu îmi imput mie strategia lor, raportat la strategia federației. Eu sunt o mână între 17 și nu am votat aceste criterii care sunt acum”.

Cristina Vărzaru: „Atunci când am să spun ceva unui om, nu o fac niciodată prin intermediul unui ziar, o fac direct. Problema extracomunitarilor am discutat-o deja cu domnul Georgescu în particular, conform întâlnirii dintre domnul ministru al Tineretului și Sportului, domnul Alexandru Dedu și domnul George Cosac”.

Alexandru Dedu, președintele FR de Handbal, a evitat să comenteze afirmațiile.

 

The post Dinamo trebuie să aleagă trei extracomunitari dintre cei opt pe care îi are în lot. Ultimele criterii votate la masculin au rămas în picioare | REACȚII appeared first on Prosport.

About admin

%d blogeri au apreciat: