Home » Administratie » Fată de 13 ani, dispărută din prima zi de Paști dintr-un centru de plasament din Vaslui

Fată de 13 ani, dispărută din prima zi de Paști dintr-un centru de plasament din Vaslui

Fată de 13 ani a dispărut în prima zi de Paști din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, acolo unde era cazată de mai multe luni, după ce fugise de acasă, fiind căutată de polițiști, care ar fi văzut-o pe raza municipiului Bârlad. Pentru a duce în eroare angajații centrului, copila a simulat că doarme, punând perne acoperite cu pături pe patul din camera sa.

Polițiștii sunt în alertă în urma dispariției, în ciuda tuturor măsurilor de restricționare a circulației impuse din cauza pandemiei de coronavirus, a unei fete de 13 ani care era cazată de câteva luni într-un centru al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. În cursul serii a primei zile de Paști, copila a ieșit din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, după ce a reușit să-i păcălească pe supraveghetori, simulând că doarme în camera sa. Angajații centrului au descoperit ulterior că sub pătură se află mai multe perne, astfel încât a fost anunțată Poliția.


Minora a plecat voluntar din centru, iar în aceeași seară ar fi fost văzută de polițiști pe raza municipiului Bârlad. În prezent, sunt continuate activitățile specifice de căutare, fiind anunțată dispariția Adinei Petronela Dodu”, ne-a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana Stavăr.


Fata de 13 ani a ajuns în grija statului la mijlocul lunii octombrie a anului trecut, în condițiile în care bunica în grija căreia rămăsese după plecarea mamei sale în străinătate nu mai reușea să o țină sub control. De altfel, copila a fost găsită de polițiști hoinărind pe o stradă din Vaslui, fiind dusă în acel Adăpost de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii. La câteva zile de la cazarea sa în centru, copila a fugit, fiind găsită pe raza municipiul Iași. Din câte se pare, Adina Pentronela Dodu a avut și unele ieșiri nervoase atunci când i s-a spus că va trebui să revină în acel centru al DGASPC, fiind un copil cu tulburări grave de comportament. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

%d blogeri au apreciat: