Home » Coronavirus » Focar de coronavirus la Spitalul Pașcani. Zece pacienți ai unei secții și opt angajați, testați pozitivcamelia.stan

Focar de coronavirus la Spitalul Pașcani. Zece pacienți ai unei secții și opt angajați, testați pozitivcamelia.stan

După ce săptămâna trecută, la Pașcani au fost identificate câteva cazuri de infecție cu coronavirus la cadre medicale de la Spitalul Municipal din localitatea ieșeană, Direcția de Sănătate Publică Iași a demarat o anchetă epidemiologică și a constatat faptul că există opt angajați ai unității medicale confirmați cu COVID-19 și zece pacienți de la Secția de Îngrijiri Paliative.

Spitalul Municipal din Pașcani este un nou potențial focar de infecție cu noul coronavirus, conform DSP Iași, după ce mai multe cadre medicale și pacienți au fost confirmați în ultimele zile.

Cadrele medicale făceau naveta cu un microbuz

DSP a lansat ancheta epidemiologică pe 20 aprilie pe trei direcții: au fost testate cadrele medicale din cadrul spitalului, cât și de la Centrul de Primire a Urgențelor, dar în mod special personalul medico-sanitar ce folosea un microbuz în regim special pentru transportul de la Iași la Pașcani.

„Ancheta epidemiologică a evidențiat faptul că au fost cadre medicale depistate pozitiv cu noul coronavirus care au folosit acest mijloc de transport. Prin urmare, pentru 27 de contacți direcți din unitatea medicală, dar și din rândul celor care au făcut naveta cu microbuzul spitalului, s-a impus măsura de autoizolare la domiciliu împreună cu membrii de familie ai acestora”, au declarat reprezentanții DSP Iași.

Pacienţii, transferaţi la Iaşi

Unul dintre cadrele medicale care au fost testate pozitiv este șeful Secției de Îngrijiri Paliative de la Spitalul Municipal Pașcani. Astfel, au fost testați toți pacienții internați și personalul medical aferent, dintre care 10 persoane – toți pacienți – au avut rezultat pozitiv.

„Pacienții confirmați vor fi transferați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași. În momentul de față, internările în Secția de Îngrijiri Paliative sunt sistate. De asemenea, continuă testarea în rândul personalului medical. Ancheta este în desfășurare și ulterior vom oferi alte date preliminare”, au specificat cei de la DSP Iași.

În ceea ce privește situația la nivelul județului,
conform raportărilor naționale și locale, există 178 de cazuri active în Iași,
circa 1.700 de persoane izolate la domiciliu și 400 de persoane plasate în
carantină în 20 de spații special amenajate.

Din 16 martie și până în prezent au fost spitalizați 372 de pacienți la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, 226 dintre aceștia fiind confirmați cu COVID-19, 91 dintre ei vindecați. Dintre cei 226 de internați, 139 au fost din alte județe, predominant din Suceava și Neamț.

Foto: bzi.ro

About admin

%d blogeri au apreciat: