Home » Coronavirus » Ministrul Sănătății: Să ne obișnuim că vom trăi cu coronavirusul și în următorii doi ani. Suntem la jumătatea pandemiei în RomâniaNeacșu Dobrică

Ministrul Sănătății: Să ne obișnuim că vom trăi cu coronavirusul și în următorii doi ani. Suntem la jumătatea pandemiei în RomâniaNeacșu Dobrică

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că încă nu este aproape momentul în care vom avea un vaccin împotriva COVID-19, iar experienţa pandemiei de gripă porcină din 2009 ne arată că au urmat doi ani de epidemii sezoniere, iar această situaţie se va repeta şi cu virusul SARS-CoV-2.

“După experienţa pandemiei de gripă porcină din 2009, am putut vedea că o pandemie a fost urmată de doi ani de epidemii sezoniere. Aşa va fi şi în acest moment. Să ne obişnuim că vom trăi cu coronavirusul şi în următorii doi ani. Dar având în vedere prima curbă, putem evalua şi ce va urma în următorii doi ani. Nu avem un tratament (…), nu avem un vaccin”, a declarat ministrul Tătaru, într-un interviu la postul Antena 3, conform Agerpres.

Ministrul sănătăţii a precizat că “în momentul în care noi putem să gestionăm astfel încât să avem puţine decese, puţine cazuri, mergem spre o curbă lină şi putem gestiona prin sistemul medical pe care îl avem, atunci putem spune că am reuşit să trecem prin această pandemie, gestionând-o”.

Atunci când vom ieşi şi vom vedea că avem o mare parte a populaţiei care s-a imunizat, avem prezenţa unor anticorpi, putem vedea următorii doi ani ca nişte epidemii cu nişte cazuri care nu vor avea aceeaşi amploare ca în această perioadă, dar vor fi nişte cazuri cu o simptomatologie frustă sau uşoară care vor merge până vom avea o stare de imunitate la toată populaţia României. Sperăm în acest context şi în descoperirea şi fabricarea unui vaccin cu care să putem gestiona următorii doi ani.

Nelu Tătaru, ministrul sănătăţii

Ministrul sănătăţii a subliniat că încă nu este aproape momentul în care vom avea un vaccin împotriva COVID-19.

Nelu Tătaru a spus că suntem, ca moment, la jumătatea acestei pandemii în ţara noastră şi autorităţile aşteaptă să vadă, pentru înregistrarea vârfului epidemiei şi apoi faza de descreştere a numărului de cazuri, cum va evolua infecţia cu coronavirus după Sărbătorile Pascale, timp de 7-10 zile, în condiţiile în care această boală prezintă apariţia simptomatologiei din a doua până în a zecea zi de la infectare.

Încă nu suntem aproape de a avea un vaccin împotriva COVID-19. Acest vaccin impune o stabilizare a virusului. Trebuie să aibă o perioadă de studiu, de testare pe persoane sănătoase şi după această perioadă să-l putem procura şi să-l putem utiliza în întreaga masă.

Nelu Tătaru, ministrul sănătăţii

Ministrul sănătăţii consideră că sursa noului virus nu ar schimba cu nimic lupta împotriva acestuia.

“Noi am plecat pe o procedură, pe o stare de epidemie şi apoi pandemia, am plecat într-o luptă cu ceva necunoscut, cu ceva care s-a regăsit pentru prima dată în patologia umană, cu ceva care nu are un tratament, nu are un vaccin. Poate că după ce vom termina şi vom ieşi din pandemie cu bine, împreună, vom putea să analizăm ce a fost, cum a fost, de unde a venit”, a mai spus Nelu Tătaru.

About admin

%d blogeri au apreciat: