Home » Sport » Mutarea Ligii 1 în Antalya, bună și nu prea! Marius Șumudică: „E ucigător. Vor fi jucători care vor refuza să intre pe teren”. Toate calculele făcute de către antrenor: când ar trebui să fie reluate pregătirile

Mutarea Ligii 1 în Antalya, bună și nu prea! Marius Șumudică: „E ucigător. Vor fi jucători care vor refuza să intre pe teren”. Toate calculele făcute de către antrenor: când ar trebui să fie reluate pregătirile

Marius Șumudică (49 de ani), antrenorul echipei Gaziantep, a vorbit despre posibilitatea mutării campionatului Ligii 1 în Antalya.

Românul a dezvăluit că și turcii iau în considerare această variantă și nu vede cum ar putea juca atâtea echipe în același loc din cauza lipsei stadioanelor, dar și din cauza caniculei.

„Eu știu că aceasta ar fi varianta și pentru echipele din Turcia și eu ader la această variantă. Și în Turcia sunt foarte multe cazuri, dar aici intervin foarte multe probleme. În Antalya e un singur stadion mare, mai este unul la 100 de kilometri, în rest sunt terenuri de la hoteluri, care dau impresia unui joc amical. Nu poți capacita jucătorii.

Al doilea lucru va fi clima. E ucigător. Eu vă spun, mergeam în vacanțe. Dacă apuci iulie acolo, sunt 37-38 de grade și o umiditate de dacă doar ai pășit pe teren ești leaorcă. Nu poți duce antrenamente, jocuri. Mai ales dacă vrei să joci din trei în trei zile. Îi distrugi pe jucători. Până la meciuri ai nevoie de antrenamente și de meciuri amicale. Nu poți ajunge în doău spăt în formă maximă. Ai nevoie de cel puțin 5-6 săptămâni de pregătire fizică”, a explicat Marius Șumudică, la Digi Sport.

Calculele lui Marius Șumudică

Antrenorul român a luat-o „băbește” și a explicat pe înțelesul tuturor cum poate fi calculată dată la care să fie reluate pregătirile.

„UEFA a dat ca dată de final de campionate 20 iulie. Până atunci play-off-ul trebuie să joace opt partide. Între astea mai sunt și meciuri de cupă. Joci două intermediare și scazi din cele opt. Ajungi la șase săptămâni. Joci miercuri-sâmbătă, plus meciurile din Cupă. În Antalya trebuie să joci cu două echipe. Nu ai cum să îți revii. Pierzi săruri minerale, pierzi electroliți, te dezhidratezi.

Ajungi la data de 5 iunie, să începi prima etapă în Antalya. Ai nevoie de cel puțin o lună de pregătire. Nu poți să începi altfel. Pe 5 mai ar trebui să începi pregătirea. Păi, cum să începi dacă până pe 15 mai e stare de urgență în România. Nici pentru Turcia nu cred că se poate rezolva. Eu am zis să fiu indulgent cu cele patru săptămâni de pregătire”, a spus Marius Șumudică.

Cere înghețarea campionatului

Marius Șumudică este de părere că mutarea meciurilor oficiale în Antalya ar fi cea mai bună soluție, dar doar dacă este obligatoriu să fie reluat campionatul. În caz contrar, antrenorul român propune înghețarea campionatului.

„Din punct de vedere al sănătății, e cea mai bună soluție. Fiecare echipă e cazată într-un hotel și nu are contact cu celelalte. Ai un oarecare control, fiecare echipă cu staff-ul medical, ai alimentație, nu ieși, nu te întâlnești, ai o oarecare restricție.

Eu sunt de acord cu jocurile în Antalya, decât să circulăm în Turcia, dar doar dacă ne obligă televiziunile. Eu aș îngheța campionatul, l-aș opri decât să nu îl termini nici pe ăsta și să ai doi jucători infectați. Eu cred că ar fi bine să câștigăm timp și să plecăm cu următorul campionat în condiții normale. Dacă e 20 iulie, nu există, nu e uman. Totul va fi hazard. nu vor fi suporterii, va fi la mica ciupeală, dai cu zarul, care dă mai mare.

Eu nu cred că peste o săptămână, două-trei, va fi un moment zero și se va șterge cu buretele acest virus. Vor fi jucători care vor refuza să intre pe teren. Am pățit-o la Trabzon. A fost un jucător care a zis «Stop, renunț la bani, eu vreau acasă»”, a mai spus Marius Șumudică.

The post Mutarea Ligii 1 în Antalya, bună și nu prea! Marius Șumudică: „E ucigător. Vor fi jucători care vor refuza să intre pe teren”. Toate calculele făcute de către antrenor: când ar trebui să fie reluate pregătirile appeared first on Prosport.

About admin

%d blogeri au apreciat: