Home » Agricultura » Plățile pentru proiectele europene din agricultură nu au fost blocate

Plățile pentru proiectele europene din agricultură nu au fost blocate

Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) Vaslui a întocmit în luna februarie 2020 un număr de 15 certificate de plată, iar în luna martie 2020 un număr de 25 certificate de plată, pentru beneficiarii proiectelor finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Alin Trifu, directorul OJFIR Vaslui, a spus că pe timpul pandemiei de COVID-19 s-a restrictionat accesul publicului în sediile instituției și s-a luat măsura ca o parte dintre salariați să desfășoare munca la domiciliu, acolo unde acest lucru a fost posibil.

”Pentru a putea deservi în bune condiții cerințele beneficiarilor noștri sau potențialilor beneficiari, pentru fiecare structură sunt puse la dispoziție pe site-ul institutiei www.afir.info numere de telefon la care beneficiarii pot formula solicitări sau obține informațiile de care au nevoie. De asemenea, s-a creat posibilitatea ca toți beneficiarii să poată depune online documentele necesare pentru buna derulare a proiectelor, inclusiv pentru proiectele cu depunere pe suport de hârtie la nivelul AFIR, conform contractelor de finanțare încheiate”, a spus Alin Trifu.

În această perioadă nu a fost afectată nici activitatea de verificare a dosarelor cerere de plată depuse de beneficiari, dar au survenit o serie de modificări. Astfel, pentru proiectele pentru care s-au depus tranșele intermediare de plată se va realiza analiza de risc pentru extragerea eșantionului de proiecte care trebuie verificat la locul investiției, urmând ca vizita la locul investiției să se realizeze la următoarea tranșa de plată. Experții vor putea să autorizeze plata în urma verificării doar documentare a dosarului cererei de plată. În ce privește proiectele pentru care s-au depus cererile de plată tranșa finală, experții vor efectua vizita la locul investiției conform procedurilor în vigoare, cu amendamentul ca, acolo unde în urma analizei efectuate la nivelul conducerii OJFIR se consideră ca zona este una cu risc ridicat, se poate autoriza plata către beneficiari, fără a mai fi necesară vizita la locul investiției.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: