Home » Business » Primarul Ioan Ciupilan: ”Construcția unei autostrăzi ar fi scos economia din criză”

Primarul Ioan Ciupilan: ”Construcția unei autostrăzi ar fi scos economia din criză”

Pe perioada pandemiei de coronavirus, susținerea proiectelor de dezvoltare este una din prioritățile Primăriei Huși. În acest moment, în afară de întârzierile la proiectul de modernizare a sistemului de apă și canal, toate investițiile sunt în grafic în ceea ce privește execuția.

Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, a spus că în funcție de evoluția pandemiei de COVID-19 se vor lua o serie de măsuri pentru reducerea anumitor cheltuieli, astfel încât capitolul investiții să nu fie afectat.

”Toți ne dorim sâ trăim cât mai decent și să  avem confortul cât mai bun atât la străzi, iluminat, parcuri și alte servicii. Pentru monent șomajul a crescut foarte puțin, dar vom vedea ce se va întâmpla de acum încolo. Există riscul ca acele unități care au închis acum activitatea să nu poată să meragă în continuare. Trebuie gândită economia pe orizontală. Dacă făceam o autostradă, vindeam ciment, fier, echipamente de protecție, combustibil și altele. Era o forță de muncă angrenată în aceast proiect, se cumpărau materiale etc”, a spus Ioan Ciupilan.

Reamintim că petiția intitulată ”Salvați Moldova de Sărăcie” a rămas fără ecou la nivelul autorităților județului Vaslui. Documentul a fost lansat de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui împreună cu Camera de Comerț Neamț, iar unul dintre punctele esențiale ale platformei era promovarea construcției autostrăzii Târgu Mureș-Iași.

”Noi am demarat proiectul în urmă cu câțiva ani și am militat pentru construcția autostrăzii, dar am fost flituiți de autoritățile din județul Vaslui. Ne-au spus: ce vă trebuie autostradă?! Au semnat acea inițiativă 600 de companii mari și mijlocii din Moldova. De la Vaslui până în Ungaria se fac 12 ore, iar costurile pe produs sunt mai mari cu 35%. Nu avem nici drumuri rapide, iar cele existente sunt proaste”, spunea Ionel Constantin, președintele CCIA Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: