Home » Coronavirus » Ultimele detalii de la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Suceava, unde sunt 301 infectați cu coronavirus. ”Nu avem aparatură medicală”mihai.toma

Ultimele detalii de la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Suceava, unde sunt 301 infectați cu coronavirus. ”Nu avem aparatură medicală”mihai.toma

Direcția de Asistență Socială (DGASPC) Suceava a oferit noi detalii despre situația de la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Sasca Mică, acolo unde 301 oameni, 242 de persoane internate și 59 de angajaţi, sunt infectați cu Covid-19.

”Personalul care a intrat miercuri în tură are echipamentul de protecție recomandat de DSP Suceava. Acum avem în stoc suficient echipament și produse de dezinfecție și de igienă. Menționăm și faptul că, înainte de trierea rezidenților, marți s-a făcut dezinfecție generală în toate spațiile”, ne-a transmis Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt DGASPC Suceava.

Centrul nu are instalații de hidrogen

Pe de altă parte, instituția recunoaște că centrul de la Sasca Mică nu dispune de aparatură medicală: ”Am informat Direcția de sănătate că nu avem instalații de oxigen și nu dispunem de nici un fel de aparatură medicală pentru situația în care ne aflăm acum”.

”127 beneficiari care au fost testați negativ au fost mutați și izolați în pavilionul Casa Oskar. Dintre angajații testați pozitiv, 8 persoane au fost internate la Spitalul Municipal Rădăuți, iar ceilalți, la Spitalul Judetean de Urgență Suceava”, precizează instituția.

Direcția susține că s-a reglementat și problema comunicării cu aparținătorii celor internați: ”Cei care țin legătura cu beneficiarii noștri au fost informați de asistenții sociali ai centrului despre starea acestora, fie pe telefonul mobil, fie pe telefonul fix. Sunt și beneficiari care nu mai au pe nimeni”.

Nu mai sunt paturi supraetajate, dar liftul tot nu merge

Legat de condițiile de cazare, direcția afirmă că ”dacă în 2016, în centrul de la Sasca erau 420 de beneficiari și existau saloane cu paturi supraetajate, azi capacitatea a scăzut, conform planului de restructurare, având 368 de rezidenți, astfel încât ei dispun de mai mult spațiu”

La unul dintre pavilioane, Casa Oskar, DGASPC spune că au fost efectuate lucrări de reparații și au fost remediate problemele de la zugrăvelile interioare, faianță și gresie și s-au refăcut instalațiile sanitare și termice.

”La Casa Erika, liftul e în perioada de autorizare și, ținând cont de perioada de urgență, firma care se ocupă de pregătirea documentelor pentru autorizare nu are acces în centru”, spune Nicoleta Daneliuc, reprezentanta instituției.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*