Home » Coronavirus » Un angajat al Șantierului Naval Galați a decedat de coronavirus, iar alți doi se află internați în spitalviorel.tudorache

Un angajat al Șantierului Naval Galați a decedat de coronavirus, iar alți doi se află internați în spitalviorel.tudorache

Un angajat de la Şantierul Naval din Galaţi, în vârstă de 51 de ani, a murit din cauza infecţiei cu noul coronavirus, iar alţi doi se află internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din localitate, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de purtătorul de cuvânt al companiei, Corina Tuchilă.

Potrivit sursei citate, angajatul care a murit avea 51 de ani, iar ultima zi în care a venit la muncă a fost 9 aprilie, dată după care acesta s-a aflat acasă, bărbatul făcând parte din prima jumătate a salariaţilor unităţii care au rămas acasă, de la mijlocul lunii martie, timp de 14 zile.

Şantierul Naval de la Galaţi are 2.400 de angajaţi, însă de la mijlocul lunii martie îşi desfăşoară activitatea doar cu jumătate din aceştia, restul aflându-se acasă, pentru 14 zile, în una din formele plătite – concediu de odihnă sau şomaj tehnic, informează Agerpres.

După scurgerea celor 14 zile, angajaţii care au stat acasă revin la muncă, iar cei care au lucrat rămân acasă tot pentru două săptămâni. Decizia a fost luată pe fondul reducerii volumului de muncă, dar şi pentru a se putea păstra, la locurile de muncă, distanţa de siguranţă.

Conducerea Şantierului Naval consideră „că nu există pericolul unei contaminări în şantier, ca urmare a măsurilor generale de prevenţie, cât şi a celor specifice, luate încă de la începutul lunii martie”, se afirmă în comunicat.

Totuşi, alţi doi angajaţi ai şantierului sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Galaţi, unul din ei fiind deja testat pozitiv cu COVID-19, iar celălalt a fost testat şi aşteaptă rezultatul.

Conducerea Şantierului Naval a transmis condoleanţe familiei angajatului care a decedat.

În prezent, Direcţia pentru Sănătate Publică Galaţi desfăşoară o anchetă epidemiologică pentru a identifica și condiţiile, şi persoanele care au venit în contact cu cei trei angajaţi, contacţii indirecţi ai acestora fiind deja aflaţi în izolare la domiciliu.

About admin

%d blogeri au apreciat: