Home » Administratie » Un autotren cu uleiuri reziduale a luat foc în Vama Albița. Polițiștii de frontieră și șoferul, primii care au intervenit

Un autotren cu uleiuri reziduale a luat foc în Vama Albița. Polițiștii de frontieră și șoferul, primii care au intervenit

Un autotren încărcat cu uleiuri reziduale care tranzita Vama Albița spre Republica Moldova a luat foc în mers din cauza efectului termic produs pe podeaua remorcii de recipientele în care se afla încărcătura. Primii care au acționat pentru stingerea incendiului au fost polițiștii de frontieră vasluieni și șoferul TIR-ului, ulterior intervenind și pompierii militari de la Secția Huși.

Panică în Punctul de Trecere a Frontierei Albița, după ce un TIR încărcat cu uleiuri vegetale a luat foc în timp ce tranzita vama spre Republica Moldova. Practic, incendiul a pornit din cauza frecării recipientelor în care era depozitat uleiul cu podeaua autotrenului. Când a văzut ieșind fumul din remorcă, șoferul a oprit și, ajutat de polițiștii de frontieră vasluieni, a început să acționeze pentru a preveni aprinderea întregului autotren. Între timp, a fost solicitat, prin numărul de urgență 112, și sprijinul pompierilor militari, la intervenție fiind trimise trei autospeciale cu apă și spumă.


Inițial, au intervenit șoferul, ajutat de personalul Poliției de Frontieră. Colegii ajunși la fața locului au intervenit pentru răcirea și protejarea zonei incendiate, precum și pentru asigurarea măsurilor PSI. Din fericire, a fost vorba doar de un început de incendiu, fără flacără”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Ionuț Piruș.


Potrivit acestuia, în TIR se afla cantitatea de aproximativ 1.000 de litri de uleiuri reziduale. (Ionuț PREDA)

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*