Home » National » Adrian Streinu-Cercel, prima reacție după demitere: „Nu comentez decizia ministrului”

Adrian Streinu-Cercel, prima reacție după demitere: „Nu comentez decizia ministrului”

Într-un interviu acordat Antenei 3, profesorul Adrian Streinu-Cercel a spus că nu comentează decizia lui Nelu Tătaru de a-l înlătura de la șefia Comisiei științifice speciale anti-COVID din Ministerul Sănătății. Referitor la Planul ”Vacanța Mare”, el a spus că nimic nu este adevărat.

”Am vorbit la telefon cu ministrul sănătatii. Nu comentez această decizie. Dacă ministrul sănătății a considerat să facă o schimbare, atunci când ești în poziție de conducere nu există elemente de dus-întors. Într-o pandemie există o serie de evenimente care schimbă deciziile. Noi am vorbit de carantină încă din momentul lunii ianuarie, când în China s-a instaurat carantina. Încercăm să punem în practică tot ce e nou. Menirea de la Matei Balș este să salvăm vieți omenești. Această pandemie ne va învăța foarte multe lucruri”, a declarat Adrian Streinu Cercel, joi, în interviul cu Mihai Gâdea.

Adrian Streinu Cercel a vorbit și despre ”Planul Vacanța Mare” care i-a adus demiterea.

”Legat de planul Vacanța Mare: din păcate nu este nimic adevărat, în planul respectiv nu a apărut cuvântul carantină. În plan apare izolare la domiciliu, fie locuința proprie, fie reședința de vară. Logica izolării la domiciliu constă în faptul că vârstnicii nu trebuie să fie contaminați.

Decizia ministrului sănătăţii a venit în urma controversatului plan de izolare totală a persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani întocmit de Streinu-Cercel, care este şi managerul Institutului Matei Balş din Bucureşti.

În locul lui Streinu Cercel în cadrul Comisiei de management clinic și epidemiologic al COVID-19 a fost numită dr. Adriana Pistol, de la Institutul Național de Sănătate Publică.

Read More

About

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*