Home » Sport » Campionatul Mondial de rugby Under 20 din 2022 s-ar putea disputa la București. România și-a depus deja candidatura

Campionatul Mondial de rugby Under 20 din 2022 s-ar putea disputa la București. România și-a depus deja candidatura

Ionuț Stroe, ministrul Sportului, a dezvăluit într-o conferință de presă pe Facebook despre modul în care vor fi reluate activitățile sportive în România. De asemenea, a anunțat că România și-a depus candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial de Rugby U20, în 2022.

ANALIZĂ | Cum se împart banii, după modelul FIFA și UEFA, pentru alegerile din 12 mai la World Rugby. De ce se votează electronic și pe cine susține FR de Rugby

„Momentul reluării activităților sportive nu a sosit, dar ne pregătim pentru relansare. Trebuie să punem în valoare stadioanelor care vor fi construite. Vom continua să susținema activitatea sportivă prin organizarea de competiții la nivel înalt la noi în țară după relansarea activității sportive. România și-a depus candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial de Rugby U20, în 2022”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

Iunie 2022, data exactă a Mondialului de tineret

Această importantă competiție va avea loc pe Stadionul Arcul de Triumf care va fi gata în acest an. În luna iunie ar putea fi reluate competițiile sportive, însă este prematur pentru un anunț în această idee. Ministerul Tineretului și Sportului este într-o permanentă legătură cu Ministerul Sănătății, tocmai pentru a putea lua o decizie în acest sens. Orice formă de antrenament colectiv este limitată în această perioadă , fără a exista un cadru sigur, cu avizele Ministerului Sănătății și MAI.

Alin Petrache, șeful rugby-ului românesc, aruncă bomba: „Ce fel de gripă a fost înaintea meciului cu Georgia când aveam jumătate de lot nimicit? N-o fi fost coronavirus?”

Federatia Romana de Rugby a primit din partea Guvernul României si a Ministerul Tineretului și Sportului o scrisoare de garantie prin care este susținută oficial candidatura Romaniei, dandu-se astfel asigurari ca se vor face toate eforturile pentru a sprijini organizarea acestui eveniment sportiv la standardele internationale solicitate.

Este o provocare pentru noi sa putem organiza in Romania aceasta competitie care reuneste cele mai bune echipe din lume la nivel de tineret. Acest lucru ne-ar aduce enorm de multe beneficii, cresterea exponentiala a interesului pentru rugby si sport din partea publicului larg, o mai mare vizibilitate pentru rugby si sport la nivel national si international
Alin Petrache, presedintele FRR

În urmă cu doi ani, România găzduia în premieră, la București, pe Stadionul Arcul de Triumf, World Rugby U20 Trophy, a doua competiție valorică din lume la această categorie de varsta. La această competiție au participat România, Samoa, Fiji, Namibia, Uruguay, Portugalia, Hong-Kong si Canada, trofeul revenind echipei Fiji ce a învins în finală Samoa, 58-8. În ceea ce privește World Rugby U20 Trophy, România a primit din partea World Rugby cel mai mare punctaj legat de organizarea turneului din întreaga istorie a competiției, stabilind astfel un nou standard organizatoric.

Vor fi testați toți sportivii din România

Se ia în calcul testarea de COVID-19 a sportivilor care încep pregătirea în bazele de antrenament. „Am trimis o solicitare tuturor federațiilor pentru a reface calculele de cheltuieli și acestea au returnat o parte din sumele pe care nu le-au folosit pentru competițiile care ar fi trebuit să aibă loc în primul trimestru. Ministerul de Finanțe ne-a asigurat că sunt suficienți bani și pentru finanțarea sportului în continuare”, a mai declarat Stroe.

The post Campionatul Mondial de rugby Under 20 din 2022 s-ar putea disputa la București. România și-a depus deja candidatura appeared first on Prosport.

About admin

%d blogeri au apreciat: