Home » Coronavirus » Cheagurile de sânge, o altă posibilă complicație fatală a coronavirusuluitavi.cojocaru

Cheagurile de sânge, o altă posibilă complicație fatală a coronavirusuluitavi.cojocaru

Doctorii care au tratat pacienți internați cu diagnosticul coronavirus au descoperit cheaguri de sânge în plămânii, inimile și rinichii acestora. Unii dintre pacienții care prezentau aceste cheaguri erau în stare critică, dar alții păreau vindecați.

Cheagurile de sânge sunt foarte periculoase, fiindcă pot călători pe vene și pot provoca blocaje care pot duce la infarct sau la atacuri cerebrale.

Fără studii clinice prealabile și fără un tratament verificat științific, doctorii trebuie să descopere o modalitate să trateze aceste cheaguri, a spus doctorul Alexis Spyropoulos, un expert în cheaguri de sânge de la institutul de sănătate Northwell din New York, pentru Business Insider.

Peste 2 milioane de oameni din întreaga lume au fost infectați cu noul tip de coronavirus, dar sunt încă foarte multe aspecte necunoscute despre modul în care boala afectează oamenii.

Problemele respiratorii sunt principalele simptome, dar sunt și alte complicații – la nivelul inimii sau al rinichilor – care au ieșit tot mai mult la suprafață pe măsură ce specialiștii au analizat mai atent pentru a descoperi un tratament.

Doctorii au observat că mulți pacienți prezintă cheaguri de sânge, care sunt periculoase fiindcă pot circula pe vene și pot produce blocaje mortale. Aceste probleme – cheagurile de sânge – au fost observate atât la pacienți aflați în stare critică, dar și la alții care au fost considerați vindecați și au fost trimiși la casele lor.

Doctorii i-au spus că plămânii sunt plini de cheaguri de sânge

Așa a pățit Michael Reagan, 49 de ani, care a fost considerat vindecat, dar prezenta zeci de cheaguri de sânge prin vene.

Reagan, care lucrează la o companie biomedicală din New York, a fost diagnosticat cu noul tip de coronavirus la finalul lunii martie și a fost tratat acasă cu azitromicina, un antibiobic folosit pentru tratarea infecțiilor, și cu hidroxiclorochina, medicament antimalarie, ca participant la un studiu clinic.

Simptomele lui au inclus probleme respiratorii, febră mare și o tuse puternică în timpul căreia expectora sânge. El s-a simțit mai bine săptămâna trecută, dar curând a simțit din nou febră puternică și dureri în piept.

Când s-a dus la spital, doctorii i-au spus că pneumonia legată de coronavirus i s-a împrăștiat în plămâni. Apoi i s-a spus că are plămânii plini cu zeci de cheaguri de sânge.

“Habar n-am avut că sângele poate să doară așa de rău”

“Se simte ca și cum aș avea o toxină în corp”, a spus Reagan. Cheagurile de sânge care apar la pacienții care par vindecați de coronavirus reprezintă o nouă problemă care le dă bătăi de cap medicilor.

O statistică îngrijorătoare arată că aproximativ 40 la sută dintre pacienții morți acasă după ce au părăsit spitalele știind că sunt vindecați au prezentat mari probleme cauzate de cheagurile de sânge.

Un studiu efectuat de un grup de cercetători olandezi a arătat că o treime dintr-un grup de 184 de pacienți pe care i-au ținut sub observație au prezentat complicații legate de cheaguri de sânge.

“Habar n-am avut că sângele poate să doară așa de rău”, a mai spus Michael Reagan. Deoarece durerea este foarte intensă, Reagan are probleme să se aplece sau să ridice brațul stâng.

“Încerc să stau nemișcat și să mă vindec așa”, a încheiat Michael Reagan.

About admin

%d blogeri au apreciat: