Home » Local » Chirii mai mici pentru comercianții din piețele Traian și Centrală din municipiul Vaslui

Chirii mai mici pentru comercianții din piețele Traian și Centrală din municipiul Vaslui

Dănuț CIOBANU 

Consiliul Local (CL) Vaslui a aprobat într-o ședință extraordinară diminuarea plății chiriilor și a unor taxe aplicate de Direcția Administrare Piețe, pentru utilizarea temporară a spațiilor și terenurilor aflate în domeniului public și privat, pentru anul 2020, pe perioada stării de urgență. Votul aleșilor locali a fost exprimat în cadrul unei videoconferințe și prin completarea formularelor transmise electornic.

Consilierii locali au aprobat diminuarea plăților reprezentând chirii, percepute de Direcția Administrare Piețe, Târguri și Oboare Vaslui chiriașilor (locatarilor) din piețele agroalimentare Traian și Centrală, proporțional cu numărul de zile (perioada) în care piețele au fost închise pentru dezinfecție și igienizare în vederea combaterii noului tip de coronavirus SARS-COV-2, pe perioada stării de urgență.

În cadrul aceluiași proiect, s-a votat diminuarea plăților reprezentând taxă rezervare tarabă, a taxei forfetare și a abonamentului cântar, taxe percepute de Direcția Administrare Piețe, Târguri și Oboare Vaslui chiriașilor (locatarilor) din piețele agroalimentare Traian și Centrală, proporțional cu numărul de zile (perioada) în care piețele au fost închise pentru dezinfecție și igienizare în vederea combaterii noului tip de coronavirus SARS-COV-2, pe perioada stării de urgență.

Nu în ultimul rând, s-a aprobat suspendarea contractelor de închiriere a locatarilor din Bazarul Vaslui începând cu data de 20 martie 2020, pe perioada stării de urgență, perioadă în care agenții economici din bazar nu vor achita contravaloarea chiriei datorate.

”Pentru a combate infectarea cu noul tip de SARS-COV-2, mai ales că piețele sunt spații publice destul de aglomerate, instituția noastră este nevoită să efectueze perioadic lucrări de dezinfecție.. Urmare a acestor lucrări de dezinfecție și igienizare piețele nu pot funcționa și, ca atare, activitatea tuturor comercianților este suspendată în aceste zile, motiv pentru care este justificată diminuarea atât a chiriilor cât și a unor taxe percepute de direcție, o diminuare raportată efectiv la perioada în care s-au luat aceste măsuri de prevenire SARS-COV-2”, se aratâ în raportul la proiectul de hotărâre.

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*