Home » Coronavirus » Două pisici au devenit primele animale de companie infectate cu coronavirus în SUAciprian.iana

Două pisici au devenit primele animale de companie infectate cu coronavirus în SUAciprian.iana

Două pisici din New York au fost depistate cu noul coronavirus, devenind primele animale de companie afectate de Covid-19 în Statele Unite ale Americii, notează CNN.

În acest moment, micile feline prezintă simptome respiratorii ușoare și se așteaptă ca în scurt timp să se recupereze complet.

Medicul veterinar care a testat prima pisică a spus că animalul de companie ar fi putut fi infectate de cineva din afara casei sau de cineva din casă, cu simptome ușoare sau fără simptome. Asta în condițiile în care propietarii pisicii nu au fost confirmați ca fiind pozitivi la coronavirus.

În ceea ce o privește pe crea de-a doua pisică, cu ”domiciliul” într-o altă zonă din New York, ea a fost testată, i după ce a prezentat semne de viroză respiratorie. Proprietarul acelestei pisici a fost pozitiv pentru Covid-19 înainte ca pisica să se îmbolnăvească, însă o altă pisică din gospodărie nu a arătat semne de boală.

Cert este că cele două pisici din New York au devenit primele animale de companie decoperite cu Covid-19 pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

”Acestea sunt primele animale de companie din Statele Unite care au testat pozitiv”, a declarat Departamentul de Agricultură al SUA, miercuri, într-o declarație comună cu Centrele de Control și Prevenire a Bolilor din SUA.

În ceea ce privește animalele testate pozitiv la coronavirus în SUA, cele două pisici se alătură celor opt lei și tigri care au fost decoperiți infectați cu Covid-19 la o grădină zoologică din New York.

About admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*